Kiekko-Vantaa | Mestis

Kapteeni Julius Valtonen nälkäisenä kannujahtiin – ”Lähdetään voittamaan peli kerrallaan ja katsotaan mihin se tulee riittämään”

28.03.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa pudotuspelien villi kortti -kierroksella Peliitat. Kapteeni Julius Valtonen tietää millä reseptillä puolivälieräpaikka napataan.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen pudotuspelien villi kortti -kierroksella. Puolivälieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Näitä pelejä on odotettu. Kiekko-Vantaa on pudotuspeleissä kahden vuoden tauon jälkeen.

– Mahtava fiilis lähteä pelaamaan pudotuspelejä. Lähdemme peli kerrallaan voittamaan matseja ja katsotaan mihin se riittää, Kiekko-Vantaan kapteeni Julius Valtonen kertoo.

Kiekko-Vantaa oli runkosarjan seiska ja Peliitat kymmenes. Runkosarjassa voitot menivät 2–1 lohipaidoille.

– Peliitat on kova joukkue. Maukka Lahtisen (Markus Lahtinen) johtama nippu. He tulevat kovaa niskaan ja jokainen joukkue saa näihin peleihin lisää buuustia, joten sieltä voi tulla mitä tahansa ja meidän pitää olla valmis siihen, Valtonen tietää.

Kiekko-Vantaan runkosarja oli kaksijakoinen: kausi alkoi vahvasti, mutta ennen Mestiksen keskeytymistä tuloksen kanssa oli hankalaa. Tauon jälkeen taas Kiekko-Vantaa olli yksi sarjan kovimmista joukkueista voittaen 12 ottelusta yhdeksän.

– Runkosarja oli vaihtelevaa ja menimme aallon harjalta toiselle. Loppua kohti peli alkoi taas rullaamaan, Valtonen niputtaa.

Toista kauttaan Kiekko-Vantaassa pelaava taiturimainen ja nopea laitahyökkääjä Julius Valtonen oli Mestiksen pistepörssin kymppi. Valtonen nakutti 29 ottelussa tehot 10+20=30. Kippari muodosti hurjaa jälkeä takoneen tehonyrkin yhdessä maalitykki Oliver Kiljusen ja juonikkaan pelintekijävirtuoosin, kultakypärä Erkka Seppälän kanssa.

– Maalien osalta alkuun oli hiljaisempaa trendin mukaisesti, mutta sitten sain ketsuppipulloa auki. Ketjuna on kulkenut hyvin ja sitä kautta tehoja on tullut, Valtonen kiteyttää.

Pienet asiat korostuu peleissä, kun pudostuspelit alkavat. Lisäksi maallivahtipeli, erikoistilanteet ja maalinedustapeli nousevat suureen rooliin.

– Maalin hinta meidän päähän pitää olla iso. Maalinedustapelaaminen on isossa roolissa ja nälkää pitää olla ratkoa pelejä, Valtonen tietää.

Mestis