Kainulainen upotti Hermeksen – Kiekko-Vantaa voittoon jatkoaikatrillerissä

29.11.2019

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa löi perjantain Mestis-trillerissä Kokkolan Hermeksen vieraskaukalossa maalein 4–3. Lohipaitojen sankari oli voitto-osuman peippaillut Harri Kainulainen.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskivät yhteen perjantaina Kokkolassa, jossa nähtiin vauhdikas kiekkopeli ja melkoista draamaa.

Lohipaidat aloittivat vahvasti kamppailun ja pelasi hyvän avauserän: se selvitti Hermeksen myllytyksen ja iski paikoista tehokkaasti maalit. Ensin kapteeni Erno Hopponen tinttasi kauden ensimmäisen osumansa juuri ylivoiman päätyttyä Petteri Villasen ja Joel Sundin syötöistä.

Erän lopussa upeaa tulokaskautta pelaava juonikas laiturilupaus Petteri Villanen nautiskeli pelin 2–0:aan taikuri Joonas Niemelän maagisesta esityöstä. Kakkossyötön poimi energisesti jälleen esiintynyt Oliver Kiljunen.

Toisen erän alku oli myös vahvaa tekemistä lohipaidoilta ja Kiekko-Vantaa lisäsikin johtoaan, kun maestro Harri Kainulainen puttasi ylivoimalla irtokiekon maalin edestä reppuun. Viivalta kiekon maalille toimitti erinomainen ylivoimapakki Roope Reini ja kakkossyötön korjasi kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Joel Sund.

Sitten alkoi Hermeksen hurja kiri ja Kiekko-Vantaa joutui alakynteen. Hermes kavensi kamppailun toisessa erässä 1–3:een TPS-laina Julius Reinin laukauksella.

Päätöserässä Kiekko-Vantaa yritti säilyttää johtoaan, mutta ei tässä kuitenkaan tällä kertaa onnistunut. Hermes punnersi väkisin tasoihin: Heikki Harju napautti ylivoimalla neliön keskeltä 2–3-kavennuksen ja Sampo Paulaharju sivalsi pelin tasoihin.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa Kiekko-Vantaa oli pelin päällä ja haki arvokkaan lisäpisteen ja voiton. Joel Sund vapautti sentterivirtuoosi Harri Kainulaisen nokikkain Vantaalla lohipaidat nollanneen Vilho Heikkisen kanssa: pehmeäkätinen mailataituri peippaili kiekon näyttävien liikkeiden jälkeen rystyllä maalin kattoon ja hiljensi Kokkolan jäähallin.

Kiekko-Vantaalle voitto oli ensimmäinen Kokkolassa kahteen ja puoleen vuoteen.

– Meidän osalta ei huikeinta kiekkoviihdettä, mutta onneksi saatiin se lisäpiste sieltä. Tietyllä tapaa puolustaminen on mennyt eteenpäin, vaikka pyöritään omissa, niin pystytään pitämään vastustaja paremmin pois keskustasta. Harmittaa, että 3–0-johto suli, mutta tällaista tämä Mestis-kiekko joskus on. Näitä pelejä kannattaa tulla katsomaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi.

Lohipaitojen tolppien välissä Waltteri Ignatjew pelasi huippupelin ja torjui peräti 37 kertaa ja antoi vieraille mahdollisuuden voittoon.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraana.

Hermes–Kiekko-Vantaa 3–4 JA (0–2, 1–1, 2–0, 0–1)

13.30 0–1 Erno Hopponen (Petteri Villanen, Joel Sund)

18.29 0–2 Petteri Villanen (Joonas Niemelä, Oliver Kiljunen)

28.23 0–3 Harri Kainulainen (Roope Reini, Joel Sund) YV

29.43 1–3 Julius Reini (Juuso Ketola, Eetu Paasovaara)

47.12 2–3 Heikki Harju (Eetu Paasovaara, Jerry Sammalisto) YV

53.27 3–3 Sampo Paulaharju (Juuso Ketola, Eetu Paasovaara)

63.57 3–4 Harri Kainulainen (Joel Sund)