Kiekko-Vantaa | Mestis

Kaikki valmista puolivälieräavaukseen – ”Paketin pysyttävä kasassa jokaisella osa-alueella”

05.04.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa tiistaina puolivälieräavauksessa vieraskaukalossa runkosarjan kakkosen Joensuun Kiekko-Pojat.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat iskevät yhteen kuumassa puolivälieräsarjassa. Välieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa. Ottelusarja käynnistyy tiistaina Joensuussa.

– Paketin on pysyttävä kasassa jokaisella osa-alueella, meidän pitää pelata tiiviisti viisikkona ja olla tehokkaita, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Kiekko-Vantaa oli runkosarjan seiska ja jäi täpärästi suorasta puolivälieräpaikasta. Varsinkin Mestiksen keskeyttämisen jälkeen tulokset ja peliesitykset ovat olleet hyviä.

Kiekko-Vantaa kaatoi viime viikolla pudotuspelien villi kortti -kierroksella Peliitat otteluvoitoin 2–0. Lohipaidat kaatoi tiistaina kotona Peliitat suvereenisti 6–2 ja torstaina vieraissa taisteli 3–1-voiton. Kiekko-Vantaa puolusti vahvasti ja iski maalit laajalla rintamalla. Vantaalaisten pudotuspelien tehokkain pelaaja on ollut Aleksi Halme, joka kantaa tiistaina Joensuussa myös kultakypärää.

Mika Niskasen luotsaama joukkue on taisteleva, työteliäs, luisteluvoimainen, taitava, hyökkäysvoimainen ja sitkeä ryhmä. Se on osoittanut kauden aikana pystyvänsä voittamaan kenet tahansa.

Kiekko-Vantaan täytyy laittaa parasta pöytään ja onnistua jokaisella rintamalla täydellisesti. Se on selvä, sillä vastustaja sen kuin vain kovenee.

Joensuun Kiekko-Pojat vaihtoi tälle kaudella nimensä ja uusi omistajaporukka on laittanut hommaan ryhtiä. JoKP oli runkosarjan kakkonen ja tauon jälkeen sarjan kovin nippu, kun se voitti 12 ottelusta peräti 10.

JoKP menetti tauolla päävalmentajansa Joni Petrellin Italiaan ja pelaajista vantaalaislähtöinen Saku Kivinen sekä Markus Kankaanperä vaihtoivat maisemaan. Se ei kuitenkaan ole tahtia häirinnyt. Benjamin Laurinkari otti päävastuun loppukaudeksi – ensi kaudella hänet nähdään Kiekko-Vantaan U18 SM-sarjajoukkueen päävalmentajana. Pelaajistoon JoKP sai ennen siirtorajan sulkeutumista vahvistusta jo entuudestaan vahvaan nippuun, kun 17-vuotias hyökkääjälupaus Oliver Kapanen, RoKista tullut Rasmus Smedberg ja Jukureista tullut maalivahti Eetu Randelin.

Kiekko-Pojilla on kasassa nimekäs ja vahva joukkue tälläkin kaudella. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa kapteeni Esa Lehikoinen, NHL-varattu Ville Räsänen, luottopakki Niki Blomberg sekä hyökkäyksen tähdet Samuel Salonen, Valtteri Lipiäinen, Olli Korhonen, Oliver Kapanen, Teemu Siironen ja Jussi Tammela.

Joukkueet eivät ole tällä kaudella vielä toisiaan kohdanneet. Seurat ovat kohdanneet toisensa edellisen kerran pudotuspeleissä keväällä 2017, jolloin Kiekko-Vantaa eteni puolivälieristä jatkoon otteluvoitoin 4–0.

JoKP–Kiekko-Vantaa tiistaina klo 18.30 alkaen Joensuun PKS Areenalla. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Voit väijyä matsia Ruutu -palvelusta. 

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, K-Vantaa

– Joukkueen kippari on pelannut hienon kauden. Oli Mestiksen pistepörssin kymppi runkosarjassa. Taitava sekä juonikas pelaaja kiekon kanssa ja myös maallintekotaitoa löytyy.

#92 Samuel Salonen, JoKP

– Raamikas, nopea ja äärimmäisen taitava hyökkääjä. Oli Mestiksen pistepörssin vitonen runkosarjassa. Vantaalla syntynyt hyökkääjä on vaarallinen maalintekijä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi runkosarjassa:

1) Erkka Seppälä 9+22=31

2) Julius Valtonen 10+20=30

3) Oliver Kiljunen 16+12=28

4) Juuso Perttilä 7+19=26

5) Eetu Peltola 6+10=16

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Aleksi Halme 1+2=3

2) Viljami Wacklin 2+0=2

3) Rasmus Lahnaviik 1+1=2

4) Jolle Nikander 1+1=2

5) Nuutti Viitasalo 1+1=2

Joensuun Kiekko-Poikien sisäinen pistepörssi runkosarjassa:

1) Samuel Salonen 13+21=34

2) Valtteri Lipiäinen 11+13=24

3) Olli Korhonen 8+16=24

4) Jussi Tammela 14+8=22

5) Teemu Siironen 4+15=19

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Viljami Wacklin on kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa. Wacklin on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun yhteensä viisi maalia.

– Kiekko-Vantaa ja Joensuun Kiekko-Pojat ovat kohdanneet kahdesti pudotuspeleissä. Keväällä 2010 Jokipojat voitti 3–0-otteluvoitoin puolivälierissä ja eteni lopulta mestariksi saakka. Puolivälierissä keväällä 2017 Kiekko-Vantaa eteni puolivälieristä jatkoon Jokipoikia vastaan 4–0-otteluvoitoin ja meni lopulta finaaleihin asti.

– Kiekko-Vantaa on Mestiksen pudotuspeleissä 16. kertaa ja se on saavuttanut kaksi hopeaa. Edellinen Mestis-mitali on keväältä 2017 saavutettu hopea.

Mestis