Kiekko-Vantaa | Mestis

Junioreiden viikkokatsaus – Kiekko-Vantaan U16 -joukkue kaatoi kärkijoukkueet

23.11.2020

Kiekko-Vantaan U16 -joukkue kaatoi SM-sarjassa kaksi kärkijoukkuetta KalPan ja Jokerit viikonloppuna. Myös U18 - ja U20 -joukkueet olivat tositoimissa.

Kiekko-Vantaan U20 -joukkue pelasi viikonloppuna kaksi ottelua ja nappasi molemmista peleistään voitot pitkän kaavan kautta.

Perjantaina Kiekko-Vantaa kaatoi Trio Areenalla jatkoajalla arkkivihollisensa Karhu-Kissat maalein 5–4. Muikut hukkasi kahdesti kahden maalin johtonsa, mutta kaivoi kuitenkin lopulta tärkeät kaksi pistettä kotiyleisön edessä. Vantaalaisten maaleista vastasivat Joona Kalliomäki (1+1), Eetu Kärkkäinen, Väinö Tapper, Niko Karlsson ja voitto-osuman iskenyt mailataituri Kasper Korhonen.

– Pistemenetykset jäi harmittamaan, mutta hyvä asia oli se, että jaksoimme olla sitkeitä loppuun saakka. Olemme oppineet voittamaan tiukkoja pelejä. Karhu-Kissoja vastaan meille sattui muutama iso lapsus. Pakit oli pelissä tehokkaita ja tekivät neljästä maalista kolme, Kiekko-Vantaan U20 -joukkueen päävalmentaja Hannu Väisänen kertoi.

Lauantaina Kiekko-Vantaa haki TPS Akatemian vieraana 3–2-voiton voittolaukauskilpailun jälkeen. Muikuille TPS Akatemia on ollut tällä kaudella kinkkinen vastustaja, mutta nyt Kiekko-Vantaa onnistui tärkeässä paikassa.

– TPS:ää vastaan on ollut tiukkoja pelejä tällä kaudella ja nyt oli kaikista tasaisin. Täysi pistepotti oli napattavissa, mutta ei kaksi pinnaakaan huono saavutus ollut, Väisänen sanoi.

Muikuilta maaliverkkoa heiluttivat Joona Kalliomäki ja Markku Kitunen. Rankkariratkaisusta vastasi puolustaja Niko Karlsson.

Kiekko-Vantaa nousi U20 Mestiksessä neljänneksi pistekeskiarvollaan 1,90. Kaksi parasta joukkuetta etenee kevätkaudelle U20 SM-liigaan.

– Viime viikolta esiin voisi nostaa Joona Kalliomäen, joka ei ole paljoa pelannut. Hän onnistui molemmissa peleissä maalinteossa, Väisänen kertoo.

– Edelleen ratkaisijoita tarvitaan ja parasta täytyy laittaa pöytään jokaisessa pelissä. Asetimme kun yhdeksän peliä oli jäljellä tätä alkusarjaa, että nyt alkaa meidän pleijarit. Katsotaan kuinka monta paunaa saadaan kasaan 27 mahdollisesta, Väisänen jatkoi.

Muikut pelaa tällä viikolla kaksi tärkeää vierasottelua: perjantaina vastassa on LeKi ja lauantaina Pyry.

– Lempäälä ja Nokia ovat vaikeita paikkoja. Meidän pitää olla kärsivällisiä, tehdä omaa hommaa ja uskoa, että sitä kautta se tulos tulee. Yhtään ei voida ajatella pidemmälle kuin vain sitä seuraavaa vaihtoa, Väisänen sanoi.

Kiekko-Vantaan paras pistemies Kasper Korhonen on U20 Mestiksen pistepörssissä yhdeksäntenä. Taitavana hyökkääjänä tunnettu Korhonen on takonut 21 ottelussa tehot 8+16=24.

Vahvan viime viikon pelannut Kiekko-Vantaan U18 -joukkue lähti viikonlopuksi vieraskiertueelle, josta tuloksena oli yksi tappio ja yksi voitto.

Lauantaina Muikut koki sarjakolmosen KalPan vieraana 0–5-tappion. KalPan tehopelaajana hääräsi kahdella osumallaan Sami Kapasen poika Konsta Kapanen. Kiekko-Vantaan maalissa Kalle Kuparinen pelasi erittäin hyvän ottelun.

– KalPa -peli oli vauhdikas ja kaksi erää pysyttiin hyvin kyydissä. KalPa pelasi todella hyvää lätkää ja ansaitsi voittonsa, Kiekko-Vantaan U18 -joukkueen päävalmentaja Lasse Kivekäs tunnusti.

Sunnuntaina Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle ja otti revanssin Jukureista 4–3-voitolla. Vantaalaisilta maaliverkkoa heiluttivat Mikko Jauhiainen (1+1), Santeri Huovila (1+1), Eeli Luhtanen ja Antonio Marchesani (1+1).

– Pelitempo putosi paljon sunnuntaille. Oltiin enemmän kiekossa ja paikat oli ratkaista peli aikaisemmin. Väsy alkoi vähän jossain kohtaa painaa, mutta onnistuimme puolustamaan tarpeeksi hyvin, ettei kaveri tullut enää rinnalle. Tärkeät pisteet meille väsyneenä, Kivekäs sanoi.

Kiekko-Vantaa on U18 SM-sarjassa pistekeskiarvolla 1,14 sijalla 14. Kymmenen parasta joukkuetta jatkavat ylempään loppusarjaan, jossa Kiekko-Vantaa nähtiin viime kaudella.

Kiekko-Vantaan U18 -joukkueen paras pistemies on huippulupaava hyökkääjä Niklas Huovila, joka on rohmunnut 21 ottelussa tehot 9+13=22.

Kalle Kuparinen piti maalilla meitä pystyssä KalPaa vastaan. Eeli Luhtanen tuli lainalle Kiekko-Vantaan U18 -akatemiajoukkueesta ja täytti kyllä paikkansa. Verni Blomqvistin energia ja työmäärä joukkueelle pitää myös nostaa esiin, Kivekäs luetteli viime viikon onnistujia.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi kuumaa paikalliskamppailua: perjantaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu Jokerit ja lauantaina kohdataan Helsingin jäähallin harjoitushallissa HIFK.

– Harjoittelemme puolustuspään puolustuspeliä tällä viikolla ja laitetaan oma pää kuntoon paikallispeleihin ja isketään niissä tarvittavat maalit. Jätkät ovat innoissaan näistä peleistä, eikä kyllä tartte ketään erikseen noihin peliin sytyttää, Kivekäs kertoi.

Kiekko-Vantaa nappasi U16 SM-karsintalohkossaan kaksi todella kovaa päänahkaa viikonloppuna ja näytti potentiaalinsa. Joukkue sai koneesta kaiken irti ja tulokset olivat sen mukaisia.

Lauantaina Kiekko-Vantaa kukisti Myyrmäessä sarjakärki KalPan voittollaukauskilpailun jälkeen 3–2. Sinioransseilta maaliverkkoa heilutti kahdesti osunut kapteeni Toivo Kupila. Rankkariratkaisun viimeisteli Aatu Karvinen. Maalissa Verneri Jantunen torjui huippuottelun.

– Jopa yllätyksellinen viikko voisi sanoa. Todella tyytyväinen joukkueen tekemiseen. KalPaa vastaan puolustettiin viisikkona laadukkaasti ja pelattiin kauden paras peli.

Pakotettiin kaveri laidoille, kapteeni Kupila otti maalien muodossa joukkueen reppuselkään ja Karvinen upotti muutaman hienon rankkarin ja maalissa Jantunen oli erinomainen, Kiekko-Vantaan U16 -joukkueen päävalmentaja Janne Eriksson kertoi.

Sunnuntaina Kiekko-Vantaa raapi upean 3–2-vierasvoiton Jokereista. Vantaalaisten maaleista vastasivat Aatu Karvinen, Juho Keinänen (1+1) ja voittomaalin laukonut Brian Erte. Maalissa Elias Wallin esitti hienoja otteita.

– Aavisteltiin, että karanteenissa ollut Jokerit tulee terävänä ja niin tulikin. Alussa Jokerit vei peliä, mutta paransimme ja pelattiin hyvä peli joukkueena ja ansaittiin voitto. Paljon on puhuttu joukkueen kanssa voittavista asioista ja nyt saatiin puheita teoiksi, Eriksson sanoi.

Kiekko-Vantaa hyvästeli voitoillaan karsintalohkonsa jumbosijan ja nousi yhdeksänneksi pistekeskiarvolla 0,65.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi ottelua: lauantaina lohipaidat matkustavat Pellicansin vieraaksi ja sunnuntaina kohdataan kotikaukalossa Jokipojat.

– Pelicansia vastaan on ollut tiukkoja pelejä ja Jokipoikia vastaan meillä on hampaankolossa viime kohtaamisesta, jossa ei oltu tasollamme. Meidän täytyy pystyä osoittamaan, että pystymme muitakin kuin kärkijengejä vastaan luomaan maalipaikkoja, pelata viisikkona laadukkaasti ja tehdä tulosta, Eriksson totesi.

Kiekko-Vantaan paras pistehai on 20 ottelussa tehot 10+9 nakuttanut Aatu Karvinen.

– Karvisen Aatu on paljon tehnyt pisteitä. Maalivahdit olivat tällä viikolla loistavia. Koko joukkue on parantanut koko ajan ja se on tärkein asia, Eriksson päätti.

Mestis