Kiekko-Vantaa | Mestis

Junioreiden viikkokatsaus – ”Hyvin erikoinen viikko”

09.11.2020

Kiekko-Vantaan U18 -ja U20 -joukkueet olivat tositoimissa viime viikolla. Jatkossa joka maanantai julkaisemme viikkoraportin, jossa käsittelemme Kiekko-Vantaan U16-, U18- ja U20 -joukkueiden edesottamuksia.

Kiekko-Vantaan U20 -joukkue pelasi Mestiksessä kaksi ottelua viime viikolla. Muikut taipui perjantaina Trio Areenalla Kiekko-Espoo Challengerille maalein 1–4. Vantaalaisten ainokaisen teki hyökkääjä Jesse Pietikäinen.

Lauantaina Kiekko-Vantaa palasi U20 Mestiksessä voittokantaan kaadettuaan kotikaukalossa Jokipojat maalein 5–2. Muikuilta maaliverkkoa heiluttivat Kasper Korhonen, Eemeli Laine, Otto Räsänen, Leo Latvala ja Jesse Pietikäinen.

Kiekko-Vantaa on U20 Mestiksessä neljäntenä pistekeskiarvolla 2,00. Muikkujen kausi jatkuu ensi lauantaina Kooveen vieraana ja sunnuntaina Kiekko-Vantaa saa Trio Areenalle vieraakseen Kärpät Akatemian.

Muikkujen taiturimainen laitahyökkääjä Kasper Korhonen on U20 Mestiksen pistepörssissä kymmenentenä. Korhonen on saalistanut 17 ottelussa tehot 7+13=20.

U18 SM-sarjassa Kiekko-Vantaa pelasi kaksi ottelua karanteenijakson jälkeen. Perjantaina Muikut koki vieraskaukalossa 0–3-tappion Pellicansille.

– Viikko oli hyvin erikoinen meidän osalta. Olimme karanteenissa alkuviikon ja pääsimme torstaina jäälle, mutta se oli hyvin raikas. Pelicansia vastaan ensimmäinen erä mentiin karanteenijaloilla. Pelicans oli tehokkaampi ja joukkuepelaamisessa olivat siinä meitä edellä, Kiekko-Vantaan U18 -joukkueen päävalmentaja Lasse Kivekäs kertoi.

Lauantaina Kiekko-Vantaa otti ison voiton ja kaatoi TPS:n Trio Areenalla maalein 7–3. Loistavaa työtä U18 -joukkueen peräsimessä tekevän Lasse Kivekkään luotsaama Kiekko-Vantaa aloitti räväkästi, eikä jalka noussut kaasulta ylivoimaosumien sävyttämässä kamppailussa. Vantaalaisten maaleista vastasivat Eemeli Tykkyläinen (1+1), Santeri Huovila (2+2), Severi Lehdonmäki, Antonio Marchesani (2+1) ja kapteeni Matti Heikkinen (1+3).

– Meiltä raikas ja päättäväinen peliesitys. Ylivoima toimi. Todellla hyvin ja molemmat ylivoimakoostumukset tekivät tulosta. Erikoistilannepelaaminen on ollut meillä melko hyvää pitkin kautta, Kivekäs sanoi.

Kiekko-Vantaa on U18 SM-sarjan alkusarjassa sijalla 15 pistekeskiarvolla 0,88. Tällä viikolla edessä on kaksi tärkeää kotiottelua: lauantaina kohdataan Kiekko-Espoo ja sunnuntaina KooKoo.

– Kiekko-Espoo sytyttää aina. Viimeksi hävisimme heille rankkareilla. Heitä vastaan on aina todella vauhdikkaita pelejä ja eiköhän jälleen mennä aika lujaa. Käymme karvauspeliä läpi alkuviikosta ja niitä juttuja pitää saada esille. KooKoo on puolestaan alkukauden yllättäjä. He iskevät tehokkaasti vastaan, joten viisikkopeli pitää olla kunnossa, Kivekäs tuumasi.

– Kausi on ollut rikkonainen meidän osalta toistaiseksi. Tulokset ovat olleet odotettua heikompia. Maalin tappioita on tullut paljon. Hyvä voitto TPS:stä kotona antaa varmasti itseluottamusta, jalkakin oli paljon raikkaampaa taas ja tuo karanteenijaksokin voi kääntyä meille jopa eduksi, Kivekäs kertoi.

Kiekko-Vantaan kapteeni Matti Heikkinen on U18 SM-sarjan pistepörssissä kahdeksantena. Heikkinen on nakuttanut 17 ottelussa tehot 7+15=22.

Kiekko-Vantaan U16 -joukkue ei viime viikolla SM-sarjassa pelannut. Janne Erikssonin luotsaama Kiekko-Vantaa on karsintalohkossaan viimeisenä pistekeskiarvolla 0,38.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi ottelua: perjantaina haastetaan vieraskaukalossa sarjakolmonen KJT Haukat ja sunnuntaina Myyrmäkeen vieraaksi saapuu Jukurit.

Mestis