Julius Valtonen upotti paikalliskamppailussa Kiekko-Espoon – lohipaidoilta upea nousu voittoon trillerissä

13.02.2021

Kiekko-Vantaa nappasi upean 4–3-jatkoaikavoiton kauden viidennessä paikalliskamppailussa sarjakärki Kiekko-Espoosta lauantai-illan hyytävässä trilllerissä. Lohipaitojen sankari oli kaksi maalia iskenyt Julius Valtonen, joka peippasi upean voitto-osuman jatkoajalla.

Kauden viides paikalliskamppailu tarjosi vauhtia, hienoja maaleja ja draamaa.

Avauserässä peli oli tasakentällisin tasaista, mutta Kiekko-Vantaa sortui jäähyilyyn. Kiekko-Espoo iski avauserän lopussa kahden miehen ylivoimalla 0–1-maalin, kun Sami Anttila ja Mikko Virtanen sahasivat kiekon takatolpalle Petteri Villaselle, joka sai laittaa kiekon tyhjään rysään.

Toisen erän alussa Kiekko-Espoo siirtyi niin ikään kahden miehen ylivoimalla 0–2-johtoon, kun Mikko Virtanen sai irtokiekon takatolpalle ja naulasi laatan pussiin.

Toisen erän lopussa Kiekko-Vantaa otti pelin hallinnan itselleen ja pelinvirtaus kääntyi.

Oliver Kiljunen survoi 1–2-kavennuksen kolmannen erän alussa. Erän puolivälissä Kiekko-Espoo kuitenkin karkasi taas kahden maalin johtoon, kun Julius Rantaeskolan laukaus pomppi onnekkaasti sisään.

Kiekko-Vantaa ei antanut periksi, vaan tuli väkisin taisteluun mukaan. Oliver Kiljunen tarjoili upean passin Julius Valtoselle toiseen aaltoon, eikä kippari erehtynyt, vaan pisti laatan varmasti reppuun.

Lohipaidat tulivat jännitysnäytelmässä tasoihin vain kolme sekuntia ennen loppua, kun Konsta Hirvonen voitti aloituksen hyökkäyspäässä 100–0 ja tehot 1+2 saalistanut Elias Ulander latasi sydämensä kyllyydestä uran ensimmäisen Mestis-maalinsa mehukkaaseen paikkaan.

Jatkoajalla nähtiin melkoista draamaa, kun Kiekko-Espoon Timi Lahtinen ohjasi kiekon rimaan. Hetkeä myöhemmin Kiekko-Vantaan sentterivirtuoosi, maestro Erkka Seppälä juoni Julius Valtosen nokikkain Kiekko-Espoon maalivahti Roope Taposen kanssa. Valtonen peippaili kiekon taidokkaasti verkkoon.

Kiekko-Espoon maalia lähdettiin vielä tarkistamaan videolta, jos se olisi ollut maali, niin Valtosen maali olisi hylätty ja Kiekko-Espoo voittanut. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kaksi pistettä ja maukkaan voiton paikalliskamppailussa.

– Puollitoista erää oltiin jäljessä muun muassa kamppailupelaamisessa. Jotain tapahtui seitsemän minuuttia ennen toisen erän loppua ja saatiin hyvä draivi peliin. Selkäranka ei katkennut kolmannessa erässä, vaikka vastustaja teki kolmannen maalin. Hieno taistelu jätkiltä ja mukava näitä pelejä on voittaa. Tämähän maistuu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan maalissa KHL:ssä säkenöinyt Samuel Jukuri oli mies paikallaan ja pysäytti 27 kiekkoa.

Kiekko-Vantaa otti Mestiksen paluuviikolla kuudesta mahdollisesta pisteestä viisi.

– Kaksi voittoa on hyvä suoritus. Pitkän tauon aikana läpikäydyt asiat näkyvät pelissä jo ja se on hyvä juttu, Niskanen sanoo.

Lohipaitojen kausi jatkuu ensi torstaina Kooveen vieraana.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo 4–3 JA (0–1, 0–1, 3–1, 1–0)

18.36 0–1 Petteri Villanen (Mikko Virtanen, Sami Anttila) YV2

21.11 0–2 Mikko Virtanen (Sami Anttila, Kurtis McLean) YV2

44.24 1–2 Oliver Kiljunen (Elias Ulander, Erkka Seppälä)

50.32 1–3 Julius Rantaeskola (Aleksi Järvinen, Kurtis McLean)

55.34 2–3 Julius Valtonen (Oliver Kiljunen, Christian Silfver)

59.57 3–3 Elias Ulander (Konsta Hirvonen) IM

62.22 4–3 Julius Valtonen (Erkka Seppälä, Elias Ulander)