Kiekko-Vantaa | Mestis

Julius Valtonen palasi pääkaupunkiseudulle – ”Mukava olla taas kotona”

31.07.2019

Julius Valtonen teki paluun pääkaupunkiseudulle ja tulevalla kaudella raamikkaan laitahyökkääjän peliesitykistä saadaan nauttia Vantaalla.

Kovia taklauksia ja maalintekovoimaa. Näitä asioita ennen kaikkea lohipaitaan tuo elokuussa 24 vuotta täyttävä Julius Valtonen. Lähes sadan liigaottelun mies kahdeksan kautta muualla, mutta nyt voimalaituri nähdään jälleen pääkaupunkiseudulla.

– Mukava olla taas kotona. 16-vuotiaana lähdin kiertueelle ja nyt oli hyvä aika tulla takaisin. Eiköhän porukoiden nurkissa kestä hetken olla, Julius Valtonen naureskelee.

Kaksi edellistä kautta Ilveksen riveissä pelannut Valtonen liittyi Kiekko-Vantaan mukaan jo keväällä. Kemiat löytyi nopeasti taitavan Aleksi Halmeen ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin Konsta Hirvosen kanssa. Aika näyttää löytyykö pelipaikka heidän rinnalta, kun Mestis-kausi starttaa syyskuun lopussa.

– Heti ensimmäisistä treeneistä tuntui tosi hyvältä. Siinä on kaksi nälkäistä kaveria vierellä ja kiva oli siinä pelata. Voit mennä valmentajien koppiin kusikimaan, koska kyllä mulle sopii siinä pelata, Valtonen kertoo.

– Treeneissä mentiin kovaa ja hyvältä maistui. Meillä on hyvin leveyttä tässä nipussa ja löytyy nopeutta sekä vahvoja kamppailupelaajia. Heti joutui treeneissäkin kunnolla vääntämään, Valtonen jatkaa.

Viime kaudella pääosin lainalla sarjajumbo Kooveen riveissä pisteitä tehtaillut Valtonen päätti hyvissä ajoin, että Kiekko-Vantaa on paras paikka pelata tässä vaiheessa uraa.

– Ei se helppo tilanne ole pelaajalle olla työukkelina Liigassa perjantaina ja sitten lauantaina lyödä kiekkoa reppua kärkiketjuissa. Ensi kaudella haluan pelata vahvan ja ehjän kauden. Onnistumisten kautta itseluottamus nousee ja tiedän, että pieniä steppejä tulee silloin ihan jokaisella osa-alueella. Haluan voittaa ja menestyä. Se on jääkiekossa kuitenkin parasta, Valtonen toteaa.

Valtonen latoi Kooveen paidassa 37 ottelussa tehot 14+16=30 ja osoitti Mestiksessä joka ilta vaarallisuutensa maalintekijänä. Verkot heiluivat tiuhaan myös junioreissa.

– Ehdottomasti haluan tehdä maaleja ja olla sarjan paras hyökkääjä. Tiedän, että hyvänä päivänä kiekon kanssa tapahtuu hyviä juttuja, pystyy luomaan paikkoja ja viimeistelemään. Vähän huonompana päivänä sitten voi olla superfyysinen ja tuoda sitä energiaa kaukaloon, Valtonen sanoo.

A-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2017 HPK:ssa voittanut Valtonen on nähnyt läheltä mitä SM-liigassa pelaaminen vaatii. Vaikkei raamikas voimalaituri onnistunutkaan täysin vakiinnuttamaan pelipaikkaa Liigassa, jäi ajasta liigaseuroissa hyviä muistoja.

– HPK:ssa opin urheilijan elämää ja treenaamaan kunnolla. Ilveksestä hain uutta kipinää ja sain näyttää, mutta ei oikein lähtenyt, Valtonen pohtii.

Valtonen kantaa tulevalla kaudella selässään pelinumeroa 11. Numerovalinnan takaa löytyy lyhyt tarina.

– Sillä numerolla olen junnuna pelannut ja sen olen monesti halunnut, mutta se on aina mennyt jollekin muulle. Tässä porukassa taidan olla sen verran vanha, että nyt se tarttui mukaan, Valtonen värittää.

Kellokosken Alun kasvatilla oli selvät suunnitelmat omatoimijaksolle, jolta joukkue palaa huomenna testipäivän merkeissä.

– Viikko ulkomailla ja sitten treenaamaan kovaa, Valtonen totesi.

Mestis