Jukuri torjui pisteen Turusta – ”Paljon pitää parantaa huomiselle”

16.10.2020

Kiekko-Vantaa jatkoi pisteputkeaan Kupittaalla, kun se taipui Mestis-klassikossa TUTO:lle Kupittaalla maalein jatkoajalla 1–2. Lohipaitojen peliesitys jätti kuitenkin huomiselle paljon parannettavaa.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen Mestis-klassikossa Marli Areenalla. Lohipaidat jäivät kauas omasta parhaasta tasostaan, mutta Samuel Jukuri toi torjunnoillaan yhden sarjapisteen ja antoi 51 kopillaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

– Ei ollut tänään sitä mitä haettiin. Töppönen ei liikkunut ja kiekko ei liikkunut. Parhaat syöttöketjut oli kahden syötön pituisia. Molempien erien alkuun pitkät pyöritykset omissa ja jäähyt siihen ja kaverille momentum. Todella vaikea päivä meille, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

– Samuel Jukuri oli ihan huikea maalissa. Tämä oli sellainen puolustustaistelupiste, Niskanen sanoi.

Avauserä oli tasainen ja molemmilla oli paikkansa. Kiekko-Vantaa siirtyi avauserän lopussa 1–0-johtoon, kun maestro Erkka Seppälä juoni hienosti maalin takaa kiekon etukulmalle, josta puolustaja Nuutti Viitasalo räppäsi karkin reppuun.

Toinen erä oli lohipaidoille todella vaikea. Kiekko-Vantaa istui paljon boksissa ja joutui puolustamaan pitkiä pätkiä omalla alueella. Samuel Jukuri piti maalissa joukkuetta pystyssä ja vei vieraat 1–0-johdossa kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä molemmilla oli jälleen omat hetkensä. Kiekko-Vantaalta muun muassa kapteeni Julius Valtosella olli läpiajosta iskeä tilanteeksi 2–0.

TUTO tuli kuitenkin väkisin tasoihin, kun Juho Mäkelä iski maalin edestä laatan pussiin.

Ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla, jossa Kiekko-Vantaa hallitsi kiekkoa. TUTO iski kuitenkin ratkaisun, kun NHL-laina Tarmo Reunanen takoi kiekon etuylänurkkaan.

Joukkueet kohtaavat uudestaan heti huomenna Tikkurilassa. Kiekko-Vantaalla on silloin kasvojen pesun ja revanssin paikka.

– Pitää katsoa peli läpi ja mietti johtuiko vain liikkeestä, että olimme perässä pelillisesti. Se on ihan selvä, että huomenna pitää parantaa paljon, jos haluamme voittaa, Niskanen kertoi.

TUTO–Kiekko-Vantaa 2–1 JA (0–1, 0–0, 1–0, 1–0)

19.12 0–1 Nuutti Viitasalo (Erkka Seppälä, Matias Sointu)

46.37 1–1 Juho Mäkelä (Petteri Puhakka, Tarmo Reunanen)

63.44 2–1 Tarmo Reunanen (Petteri Puhakka)