Kiekko-Vantaa | Mestis

Juho Jokiharju Kiekko-Vantaan riveihin – A-nuorten tehopuolustaja Eetu Peltola pakistoon

02.05.2020

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset puolustaja Eetu Peltolan ja hyökkääjä Juho Jokiharjun kanssa.

Kiekko-Vantaan A-nuorten viime kauden ykköstykin Eetu Peltolan ja Kooveessa viime kaudella pelanneen laitahyökkääjä Juho Jokiharjun otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Jokiharju, 24, tulee todellisesta jääkiekkosuvusta, sillä isä Juha pelasi hienon uran ulkomaita myöten ja oli voittamassa Jokereille Suomen mestaruutta keväällä 1994. Pikkuveli Henri puolestaan kiekkoilee tällä hetkellä NHL-jäillä Buffalo Sabresin riveissä.

Juho Jokiharju pelasi viime kaudella Mestistä Kooveessa, jossa saalisti 46 ottelussa tehot 14+7=21. Sitä ennen taiturimainen hyökkääjä kiekkoili neljä kautta Pohjois-Amerikassa NCAA-sarjassa Clarksonin yliopistojoukkueessa. Jokiharjulta löytyy myös Kiekko-Vantaa -taustaa, sillä hän hurjasteli kaudella 2013–14 seuran A-nuorissa hurjat 50 paunaa. Seuraavalla kaudella Jokiharju valittiin Rauman Lukossa pelatessaan Nuorten SM-liigan herrasmiespelaajaksi. Junioreissa Jokiharju on voittanut muun muassa kaksi B-nuorten Suomen mestaruutta.

– Juho on todella taitava ja hyvin luistimilla liikkuva hyökkääjä. Viime kaudella Juho teki pienemmässä roolissa 14 maalia. Potentiaalia Juholla on vaikka mihin ja olen todella innoissani siitä, että saimme hänet lohipaitaan. Uskon, että Kiekko-Vantaa on Juholle oikea paikka ottaa seuraava steppi pelaajana, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Peltola, 20, on Kiekko-Vantaan oma kasvatti. Raamikas kiekollinen puolustaja takoi viime kaudella kovaa jälkeä Kiekko-Vantaan A-nuorissa. Peltola keräsi 28 Nuorten Mestiksen ottelussa tehot 8+39=47 ja oli sarjan pakkien pisteykkönen. Kevätkaudella vantaalaispuolustaja saalisti 18 Nuorten SM-liigan mittelössä tehot 6+6=12 ja pelasi viisi Mestis-ottelua, joissa keräsi kolme syöttöpistettä.

– Eetu pelasi hienon kauden A-nuorissa ja pelasi jo ensimmäiset Mestis-ottelunsa, eikä ollut selviytymässä siellä, vaan uskalsi pelata. Hienoa, että seuran omista junioreista tulee tällaisia pelaajia Mestis-tasolle. Eetu on taitava ja raamikas kiekollinen puolustaja, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaa julkaisee lisää pelaajasopimuksia ensi viikolla.

Kiekko-Vantaan sopimustilanne (2.5):

Maalivahdit:

Waltteri Ignatjew

Puolustajat:

Eetu Peltola

Miika Heiskari

Mico Luoto

Nuutti Viitasalo

Hyökkääjät:

Juho Jokiharju

Jolle Nikander

Viljami Wacklin

Oliver Kiljunen

Roope Niskanen

Samu Poutanen

Eetu Mäki

Konsta Hirvonen

Rasmus Lahnaviik

Mestis