Kiekko-Vantaa | Mestis

Joulukuun keskeyttämisen aiheuttamat vaikutukset Mestiksen sarjatoimintaan

03.12.2020
 1. Sarjaohjelmassa 4.12. – 16.12. olleet ottelut perutaan eikä niitä pelata.
 2. Sarjaohjelmassa 17.12. – 30.12. olleet ottelut siirretään aikavälille 17.3. – 27.3.2021
 3. Mikäli tammikuusta alkaen otteluita joudutaan jättämään pelaamatta joko karanteenien, viranomaissuositusten tai viranomaisten päättämien rajoitustoimien vuoksi, niistä siirretään ne, jotka voidaan pelata tekemättä kohtuuton määrä muita ottelusiirtoja. Mikäli ilman kohtuuttomia ottelusiirtoja otteluita ei voida siirtää pelattavaksi viimeistään 27.3.2021, ne perutaan. Päätökset otteluiden siirroista tai peruutuksista tekee liitto aiemmin julkaistujen liiton koronaohjeiden mukaisesti.
 4. Pudotuspelit pyritään pelaamaan suunnitellulla tavalla 31.3.2021 alkaen.
 5. Mikäli keväällä ennen pudotuspelejä laajamittaiset rajoitustoimet estävät pudotuspelien aloittamisen, tehdään pudotuspelien pelaamisen suhteen uusia päätöksiä.

PUDOTUSPELIT

 1. Pistekeskiarvoilla määrätyn sarjataulukon mukaan
 2. Mikäli joukkue ei voi osallistua pudotuspeleihin karanteenin vuoksi ja pudotuspelit eivät vielä ole alkaneet, otetaan tilalle sarjataulukosta seuraava joukkue ja otteluparit muodostuvat uudestaan
 3. Mikäli ottelusarja jää kesken tai pelaamatta jommankumman joukkueen karanteenin vuoksi, vastustaja pääsee suoraan seuraavalle kierrokselle. Mikäli kumpikaan ei pysty pelaamaan karanteenin vuoksi, jatkoon päässeistä joukkueista pelaavat ne runkosarjassa huonommin sijoittuneet, jotta saadaan pudotuspelikaavion mukainen joukkuemäärä.
 4. Esimerkki 1: Otteluparia 3vs. 6 ei pelata loppuun kummankin karanteenin vuoksi ja muista pareista jatkoon pääsevät 1, 2 ja 4. Tällöin 1. suoraan finaaliin ja 2.-4. pelaavat välierän.
 5. Esimerkki 2: Ennen pudotuspelien alkua 3. ja 5. joukkue eivät voi osallistua. Tällöin pudotuspeleihin 1.-10., 2.-9., 4.-8. ja 6.-7.
 6. Mikäli mitalipelejä ei voida pelata, ei mitaleita jaeta. Mestiksen mestaruutta ei voi voittaa pelaamatta.

 

Mestis