Kiekko-Vantaa | Mestis

Joonas Pohjasmäki jatkaa Kiekko-Vantaassa

15.04.2022

Kuva: Shaun Duncan

Läpimurron Mestiksessä tehnyt puolustaja Joonas Pohjasmäki jatkaa lohipaidassa.

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2022–23 kattavan jatkosopimuksen puolustaja Joonas Pohjasmäen kanssa.

– Todella hienoa, että saadaan jatkaa työntekoa ja kehittymistä Joonaksen kanssa täällä. Joonas tuli Loheen Suomi-sarjasta ja olimme saaneet hyvät suositukset hänestä ja nähneet edesottamuksia. Alkukausi oli rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta hän otti isoja steppejä loppukaudesta ja Joonas näytti kyllä, että kuinka hyvästä pelaajasta onkaan kyse. Joonas on hyvin liikkuva yleispuolustaja, jonka voi lyödä kaukaloon koska tahansa. Hän on urheilullinen ja motivoitunut kaveri, joka haluaa vielä eteenpäin. Todella tärkeä palanen meidän pakistoon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Pohjasmäki löi läpi viime kaudella Mestiksessä ja vakiinnutti paikkansa Kiekko-Vantaan alakerrassa. Lapuan Virkiän kasvatti saalisti 34 ottelussa tehot 2+4 ja oli loppukaudesta joukkueen parhaita puolustajia.

Pohjasmäen kehityskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin, sillä vielä toissa kaudella hän pelasi 2-divisioonaa Lapuan Virkiässä.

Pohjasmäki on hyvin liikkuva peruspuolustaja, joka pystyy pelaamaan laadukkaasti myös kiekolla. Kiekko-Vantaan organisaatiossa nähdään, että Pohjasmäellä on kaikki eväät ponnistaa vielä vaikkapa Liiga-kaukaloihin.

– Todella hyvä fiilis jatkaa Lohessa. Jengissä oli viime kaudella hyvä meno, vaikka välillä oli vaikeampia jaksoja. Itsellä oli alkuun siinä loukkaantuminen ja vähän jännitystä, mutta kun niistä selvittiin, niin peli ja itseluottamus parani. Mielestäni ensimmäiseksi Mestis-kaudeksi se oli ihan hyvä ja sai otettua steppejä eteenpäin ja palkinnoksi siitä sai pelata paljon. Haluan ottaa ensi kaudellakin steppejä eteenpäin kohti tulevia tavoitteita ja auttaa joukkuetta menestymään, Joonas Pohjasmäki sanoo.

Ensi viikolla julkaisemme kaksi jatkosopimusta. Huhtikuun aikana on luvassa viellä useita jatkosopimuksia. Toukokuun puolella julkaisemme uusia soppareita.

Sopimustilanne (15.4):

Puolustajat:

Nikke Kettukangas

Joonas Pohjasmäki

Hyökkääjät:

Roope Elimäki

Olli Maansaari

Mestis