Joonas Niemelä ratkaisi jatkoaikatrillerin Rovaniemellä

15.11.2019

Kiekko-Vantaa nappasi kolmannen perättäisen voittonsa kaatamalla Lappi Areenalla RoKin maalein 5–4 jatkoajan jälkeen. Lohipaitojen sankariksi nousi voittomaalin sivaltanut Joonas Niemelä.

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskivät yhteen perjantaina Rovaniemellä. Lappi Areenalla nähtiin vauhdikas, jännittävä ja viihdyttävä Mestis-kamppailu, josta ei tapahtumia puuttunut.

Lohipaidat aloittivat kamppailun vahvasti, mutta päästi toisen erän alussa RoKin peliin mukaan. Kolmannessa erässä lohipaidoilla oli paikat ratkaista kiekkopeli, mutta lopulta ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla.

RoKi siirtyi avauserässä jo kahden peliminuutin jälkeen 0–1-johtoon Rasmus Smedbergin osumalla maalin edestä.

Kiekko-Vantaa määräsi avauserässä tahdin ja käänsi kamppailun myös tulostaululla. Ensin huikeaa tulokaskautta pelaava laiturilupaus Eetu Mäki iski suorasta hyökkäyksestä pelin tasoihin ja erän lopussa juonikkaan kultakypärä Harri Kainulainen (1+1) niittasi Eetu Torpströmin laukauksen paluukiekon rysään.

Toisen erän alku oli lohipaidoille erittäin hankala ja RoKi iski 10 minuutin aikana kaksi osumaa. Sport-laina Miro Lehtimäki pyssytti kaksi hienoa maalia ja vei isännät johtoon.

Kiekko-Vantaa vei kuitenkin erän loppua ja kampesi väkisin tasoihin, kun upean sommitelman päätteeksi luottosentteri Mikael Saha naulasi Keni Karalahden ja Julius Valtosen hienoista syötöistä pelin tasoihin.

Kolmas erä oli varsin tasainen. Kiekko-Vantaa siirtyi 4–3-johtoon ylivoimalla kolmen tehopisteen iltapuhdetta viettäneen taiturimaisen Petteri Villasen tarkalla laukauksella.

Kiekko-Vantaalla oli tämän jälkeen useampi huippupaikka tappaa kamppailu. Ensin Joonas Niemelä oli tuhannen taalan paikassa ja hetkeä myöhemmin Mestis-debyyttinsä tehnyt vasta 16-vuotias hyökkääjälupaus Oskari Latvala oli maalin edessä yksin.

Lohipaidat kestivät lopussa alivoiman, mutta RoKi onnistui kuitenkin tasoittamaan kamppailun 50 sekuntia ennen summeria, kun viime kaudella läpimurtonsa LeKissä tehnyt Niko Lahtinen räväytti limpun sisään.

Vielä aivan lopussa Kiekko-Vantaan Julius Valtosella oli loistava tontti ratkaista peli ja tuoda lohipaidoille kolme pistettä, mutta jatkoajalle kuitenkin mentiin.

Ratkaisun iski upean ottelun pelannut mailataituri Joonas Niemelä, joka laittoi karkin ylähyllylle Petteri Villasen ja kapteeni Erno Hopposen syötöistä.

Lohipaitojen maalissa Aleksanteri Heiskanen pelasi upean ottelun jälleen ja torjui 34 kiekkoa.

Kiekko-Vantaan päävalmentajan Kari Haakanan kommentit pelin jälkeen:

– Aloitimme hyvin, mutta toisen erän alussa työmäärä tippui ja kaveri päästettiin peliin mukaan. Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä. Jokaisen täytyy ymmärtää mitä voittaminen vaatii. Pienet tärkeät asiat joukkueen eteen pitää tehdä huolella ja blokkeja ottaa.

RoKi–Kiekko-Vantaa 4–5 JA (1–2, 2–1, 1–1, 0–1)

2.12 1–0 Rasmus Smedberg (Ville Väinölä, Antti Järvelä)

7.13 1–1 Eetu Mäki (Joonas Niemelä, Petteri Villanen)

16.27 1–2 Harri Kainulainen (Eetu Torpström, Oliver Kiljunen)

21.37 2–2 Miro Lehtimäki (Kasper Elo, Olli Iisakka) YV

30.03 3–2 Miro Lehtimäki (Niko Mikkola)

37.20 3–3 Mikael Saha (Julius Valtonen, Keni Karalahti)

49.34 3–4 Petteri Villanen (Harri Kainulainen, Ville Rautiala) YV