Kiekko-Vantaa | Mestis

Joona Monto lainalle Kiekko-Vantaan riveihin

17.10.2019

Joona Monto palaa Kiekko-Vantaan riveihin kahden ottelun mittaisella lainasopimuksella. Taitava ja juonikas pelintekijä nähdään lohipaidassa viikonlopun otteluissa.

Keskushyökkääjä Joona Monto saapuu kahden ottelun mittaiselle lainapestille Kiekko-Vantaaseen hallitsevan Suomen mestarin HPK:n riveistä. Monto palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen kaukaloon tiistaina pelatussa CHL-ottelussa Rungsted-HPK. 

Monto, 25, nähdään lohipaidassa viikonlopun otteluissa. Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina vieraskaukalossa Peliitat ja lauantaina Tikkurilassa sarjanousija Hokin.

Monto on pelannut syksyn aikana kaksi CHL-ottelua ilman tehomerkintöjä. Liigassa vastuuta ei ole vielä tullut loukkaantumisen takia.

Monto tehtaili viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä 49 ottelussa tehot 13+42=55 ja oli Mestiksen pistepörssin nelonen. Taitava ja juonikas pelintekijä rikkoi Kiekko-Vantaan yhden kauden syöttöennätyksen ja valittiin kauden päätteeksi sarjan ykköstähdistökentälliseen.

Monto on voittanut urallaan Nuorten SM-liigan mestaruuden HPK:ssa 2013. Mestis-mestaruutta taitosentteri juhli SaPKon pelipaidassa keväällä 2017.

Monto on pelannut Mestiksessä 229 runkosarjaottelua tehoilla 49+121=170 Peliittojen, TUTO:n, SaPKon ja Kiekko-Vantaan riveissä. Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti debytoi KHL:ssä viime kaudella Jokereiden miehistössä.

Mestis