Kiekko-Vantaa | Mestis

Jokeri-lupaus Eemeli Räsänen tekee Mestis-debyyttinsä, Saarelaiselle merkkipaalu – katso kokoonpano

16.01.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään Tampereelle legendaariseen Hakametsän jäähalliin, jossa vastaan asettuu sarjanousija Koovee. Kiekko tippuu jäähän klo 18.30.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikoista. Lohipaidat ovat keränneet pisteitä kahdesta edellisestä ottelusta.

Koovee on sarjassa viimeisenä ja tappelee paikasta karsintaviivan yläpuolella. Perinteikäs tamperelaisseura lähtee iltaan kaksi perättäistä tappiota allaan.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei suuria muutoksia tule. Hieno asia on se, että TUTO-ottelussa vaarallisessa tilanteessa loukkaantunut Jussi Pelto-Arvo selvisi säikähdyksellä ja pystyy pelaamaan.

Lohipaitojen tolppien välissä jatkaa Waltteri Ignatjew. Varalla on Kiekko-Vantaan vahvuuteen palannut Juho Ratilainen.

Kokoonpanoon paluun tekee laitahyökkääjä Henri Tamminen, joka on toipunut pelikuntoon.

Uutena miehenä lohipaitojen miehistössä nähdään Jokereiden puolustajalupaus Eemeli Räsänen. Kaksimetrinen puolustajajärkäle on pelannut tällä kaudella Jokereissa kuusi KHL-ottelua, joissa on tehnyt yhden maalin. Räsänen on pelannut edellisen ottelunsa ennen loukkaantumistaan syyskuun lopussa.

19-vuotias Räsänen on Jokipoikien kasvatti ja Toronto Maple Leafsin toisen kierroksen varaus kesältä 2017. Puolustajalupaus voitti Suomelle alle 18-vuotiaiden maajoukkueelle MM-hopeaa 2017. Kaksi edellistä kautta Räsänen kiekkoili OHL:ssä Kingston Frontenacsin riveissä, jossa seuratovereina olivat muun muassa nykyinen Los Angeles Kingsin hyökkääjä Gabriel Vilardi ja Lukossa kiekkoileva tuore alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Linus Nyman.

Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen johtaa Mestiksen maalipörssiä ja on enää yhden osuman päässä seurahistorian yhden kauden maaliennätyksestä. Saarelainen lähtee iltaan 12 ottelun mittaisessa pisteputkessa ja pelaa tänään uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa.

Lohipaitojen hyökkääjä Erik Embrich on puolestaan päässyt tehopisteille viidessä edellisessä pelaamassaan ottelussa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Ilari Metsola sekä Eetu Torpström ja hyökkääjät Roope Niskanen sekä Riku Tiainen.

Huilivuorossa on puolustaja Mikko Kumin. Hyökkääjä Joona Puhakka on sen sijaan armeijassa. Jokereiden KHL-joukkueen mukana Kaukoidän kiertueella ovat maalivahti Eetu Mäkiniemi ja puolustaja Nico Nurmikanta.

Koovee–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Hakametsän jäähallissa. Ottelua voit seurata myös Elisa Viihde Sportilta.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–67 Joel Sund

70 Oliver Kiljunen–29 Joona Harjama–46 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–13 Erik Embrich

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

22 Tyko Karjalainen–11 Eemeli Räsänen

55 Alex Lindroos–72 Jere Kiviniemi

58 Emil Leppänen–63 Roope Reini

2 Joel Pyykkönen

 

1 Waltteri Ignatjew (35 Juho Ratilainen)

Mestis