Joel Sund ratkaisi juhlaottelun – Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle

02.11.2019

Kiekko-Vantaa kukisti lauantaina Trio Areenalla vahvalla peliesityksellä sarjakärki SaPKon maalein 4–3. Lohipaitojen sankariksi nousi kauden ensimmäiset maalit päätöserässä tehtaillut Joel Sund.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskivät yhteen lauantaina Trio Areenalla. Kyseessä oli Kiekko-Vantaan 25-vuotisjuhlaottelu.

Kiekko-Vantaa lähti kamppailuun ensimmäistä kertaa Kari Haakanan alaisuudessa. Lohipaidat tulivat ryminällä kaukaloon ja taisteli vahvasti läpi ottelun. Siitä palkintona oli kauden ensimmäinen kotivoitto.

– Ei olla paljon ehditty käydä asioita läpi. Ollaan onnellisia, että voitettiin pitkästä aikaa kiekkopeli. Joukkue näytti luonnetta, sydäntä ja sitä taistelua, mitä ollaan kaivattu alkukaudesta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon Oliver KIljusen (1+1) kiskaistua suoraan kultakypärä Harri Kainulaisen (0+2) aloitusvoitosta limpun sisään.

SaPKon tulikuuma kultakypärä Matias Lainio käänsi kuitenkin tilanteen kahdella osumallaan ja erätauolle lähdettiin tilanteesta 1–2.

Lohipaidat aloitti toisen erän väkevästi ja hallitsi kamppailua. Se saikin pelin tasoihin, kun Mikael Saha, Joonas Niemelä ja Julius Valtonen rakensivat ylivoimalla suorasta hyökkäyksestä tontin upeaa tulokaskautta pelaavalle Eetu Mäelle, joka tinttasi limpun pussiin.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä. SaPKo siirtyi ottelussa 2–3-johtoon Toni Henttosen osumalla, johon mailataituri Tatu Vihavainen antoi näyttävän tarjoilun maalin takaa.

Lohipaidat rakensivat hurjan kirin ja tuli rinnalle ja lopulta ohi. Sankariksi nousi Joel Sund, joka tasoitti ensin upean yksilösuorituksen päätteeksi pelin ja iski luukulta reilu minuutti ennen summeria voittomaalin.

Kiekko-Vantaan maalissa Aleksanteri Heiskanen pelasi upean ottelun ja pysäytti 26 laukausta.

Kiekko-Vantaa pelaa viimeisen ottelunsa ennen maajoukkuetaukoa keskiviikkona Trio Areenalla. Vastaan asettuu TUTO Hockey.

– Alkuviikko treenaillaan ja keskiviikkona lähdetään hakemaan samanlaista taisteluilmettä kuin tänään. Se, että joukkue taistelee ja jätkät pelaa toisilleen, niin sillä niitä voittojakin tulee, Haakana paalutti.

Kiekko-Vantaa–SaPKo 4–3 (1–2, 1–0, 2–1)

7.38 1–0 Oliver Kiljunen (Harri Kainulainen)

9.37 1–1 Matias Lainio (Atte Karppinen, Eetu Andersson)

13.36 1–2 Matias Lainio (Tuomo Viitasalo, Henri Keskilohko) YV2

27.09 2–2 Eetu Mäki (Julius Valtonen, Joonas Niemelä) YV

48.43 2–3 Toni Henttonen (Tatu Vihavainen, Joonas Savolainen)

50.43 3–3 Joel Sund (Oliver Kiljunen, Roope Reini)

58.34 4–3 Joel Sund (Harri Kainulainen, Keni Karalahti)