Kiekko-Vantaa | Mestis

Joel Sund jatkaa Kiekko-Vantaassa – "Olen pelannut täällä elämäni parasta jääkiekkoa"

02.03.2019

Kiekko-Vantaa on tehnyt kauden 2019–2020 kattavan jatkosopimuksen laitahyökkääjä Joel Sundin kanssa. Nopean voimalaiturin otteista saadaan nauttia Vantaalla siis myös ensi kaudella.

Mestiksen pistepörssissä neljäntenä oleva Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Joel Sund jatkaa lohipaidassa kevääseen 2020 ulottuvalla sopimuksella.

– Täällä on hyvä organisaatio, puitteet ovat kunnossa ja olen pelannut elämäni parasta jääkiekkoa, joten miksi en jatkaisi, Joel Sund kertoo.

Sundin ajatukset ovat vielä tiukasti tässä kaudessa, mutta tulevallakin sesongilla raamikas ja taitava hyökkääjä haluaa menestyä.

– Joukkue edellä mennään ensi kaudellakin. Tärkeintä on se, että joukkue menestyy. Ne omat onnistumiset tulevat sitä kautta, Sund pohtii.

– Meillä on tämänkin kauden nipulla vielä mahdollisuus mennä pitkälle. Ensin pitää selvittää pudotuspelipaikka ja playoffit ovat sitten oma maailmansa. Vielä ei ole hävitty eikä voitettu mitään, Sund jatkaa.

Sund on nakuttanut kuluvalla kaudella 44 ottelussa tehot 18+30=48. Se on nopean voimalaiturin henkilökohtainen piste-ennätys Mestiksessä.

– Vastuuta on tullut enemmän ja sitä kautta on tullut onnistumisia, jotka sitten ovat tuoneet taas itseluottamusta lisää. Olen saanut pelata hyvien pelaajien kanssa, sarjan kärkilaitureiden joukkoon noussut Sund valottaa syitä huippukauteen.

Sund muodosti alkukaudesta Mestiksen ylivoimaisesti tehokkaimman hyökkäyskentällisen yhdessä sarjan pistepörssiä johtavan maalitykki Miro-Pekka Saarelaisen ja juonikkaan pelintekijän Joona Monton kanssa.

Jämsän Kiekko-Susien kasvatti on pelannut urallaan 60 SM-liigaottelua JYPin riveissä, jossa oli voittamassa CHL-mestaruutta keväällä 2018.

Mestiksessä napakasti oikealta laukova laitahyökkääjä on pelannut 188 runkosarjaottelua tehoilla 46+59=105 JYP-Akatemian, KeuPa HT:n ja Kiekko-Vantaan riveissä. Viime keväänä Sund oli merkittävässä roolissa voittamassa sarjan mestaruutta KeuPan pelipaidassa.

Mestis