Kiekko-Vantaa | Mestis

Jesse Pietikäinen ponnisti Muikuista edustukseen – ”Onnistumiset kasvattavat itseluottamusta”

27.01.2022

Kiekko-Vantaan oma kasvatti Jesse Pietikäinen on tullut hienosti sisään Mestis-joukkueeseen.

Tunnollinen, työteliäs, luotettava pelaaja kahteen suuntaan, älykäs peluri ja ahkera harjoittelija. Näistä asioista Kiekko-Vantaan edustusjoukkueeseen nostettu hyökkääjä Jesse Pietikäinen tunnetaan.

Kiekko-Vantaan U20 -joukkueen kapteeni on käyttänyt näyttöpaikkansa hienosti ja ottanut paikan lohipaitojen kakkosketjusta, maestro Roope Elimäen ja kultakypärää kantavan kippari Joni Piipposen viereltä.

Pietikäinen on iskenyt 14 ottelussa tehot 5+3=8. Kaksi viikkoa takaperin hyökkääjä naulasi kaksi upeaa maalia TUTO:n verkkoon Kiekko-Vantaan voittaessa Kupittaalla Mestis-klassikon 3–2-lukemin.

– Hyvältä on tuntunut päästä pelaamaan miesten pelejä Mestiksessä. Olen pyrkinyt laittamaan kaiken likoon, saanut tehoja ja sitä kautta onnistumiset ovat kasvattaneet itseluottamusta. Kahden kokeneen ja kovan pelaajan rinnalla on tietysti myös helppo pelata, Jesse Pietikäinen kertoo.

Pietikäinen aloitti jääkiekon 5-vuotiaana Kiekko-Vantaassa. Kaudella 2016–17 Pietikäinen voitti HIFK:ssa U17 Suomen mestaruuden, mutta muuten hän on edustanut aina urallaan Kiekko-Vantaata.

– Minulla ei ollut mitään harrastusta 5-vuotiaana, mutta sitten äiti kysyi, että kiinnostaisiko jääkiekko. Minut tuotiin Tikkurilaan ja käytännössä täällä on kaikki vuodet menneet. Tästä hallista on tullut toinen koti, Pietikäinen sanoo.

Pietikäinen on ollut viimeiset kolme kautta Kiekko-Vantaan U20 -joukkueen kantavia voimia. Mestis-debyyttinsä hän teki jo viime kaudella.

Kiekko-Vantaan U20 -joukkue on tuottanut viime vuosina hyvällä tahdilla pelaajia edustusjoukkueeseen. Tästä hyvänä esimerkkinä Pietikäisen lisäksi ovat muun muassa Mikko Holopainen, nykyisin Ranskassa kiekkoileva Samu Poutanen ja Liigassa pelaavat HPK:n voimalaituri Oliver Kiljunen sekä viime kaudella Mestiksen vuoden tulokkaaksi valittu JYP-puolustaja Eetu Peltola.

– Muikut on hyvä paikka pelaajalle. Siellä on ollut hyviä valmentajia, joilta on saanut paljon oppia kehittyä. Edustuksen treeneissä käy kauden aikana useita Muikkujen pelaajia ja se polku tänne on olemassa. Peltola ja Kiljunen ovat hyviä esimerkkejä siitä, että täältä voi tätä reittiä pitkin päästä aina Liigaan saakka. Muikut on hyvä paikka kehittyä, Pietikäinen kuvailee.

Mitä Kiekko-Vantaan edustusjoukkueeseen pääseminen sitten seuran omalle kasvatille merkitsee?

– Tietyllä tapaa tästä on haaveillut pienempänä, että pääsee tänne. On ollut hienoa päästä edustukseen mukaan, Pietikäinen kertoo.

Kiekko-Vantaan on Mestiksessä tällä hetkellä kymmenentenä ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikoista. Alkukausi oli tahmea, mutta kurssi kääntyi joulukuussa.

– Joukkueena tähhtäin on pudotuspeleissä ehdottomasti. Jokaista peliä lähdetään voittamaan. Itse haluan pitää saman draivin ja auttaa jengiä voittamaan, Pietikäinen sanoo.

Mestis