Kiekko-Vantaa | Mestis

Jani Manninen jatkaa Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentajana

22.03.2019

Loistavaa työtä Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentajana päättyneellä kaudella tehnyt Jani Manninen jatkaa tehtävässään myös kaudella 2019–20.

Kiekko-Vantaa on tehnyt äärimmäisen tärkeän jatkosopimuksen, sillä erinomaista työtä seurassa tehnyt Jani Manninen, 37, jatkaa Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentajana myös kaudella 2019–20.

– Jani on erittäin hyvä nouseva valmentaja ja halusimme ehdottomasti hänen jatkavan täällä. A-junioreilla on hyvä kausi takana ja Jani on tehnyt päävalmentajana erittäin hyvää työtä, Kiekko-Vantaa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Kai Sointu kertoo.

Manninen luotsasi Kiekko-Vantaan A-nuoret päättyneellä kaudella Nuorten Mestiksessä toiseksi ja nosti seuran takaisin Nuorten SM-liigaan, jossa se haastoi mandaattipaikat omaavat seurat erittäin miehekkäästi. Moni pelaajaa otti kauden aikana isoja steppejä eteenpäin.

– Kiekko-Vantaa oli omissa tavoitteissa ainoa vaihtoehto tässä vaiheessa. Hienoa, että tämä jatko toteutui. Jääkiekon osalta en voisi olla iloisempi. Todella hyvillä mielin jatkan, Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa sijoittui Nuorten SM-liigan alemmassa loppusarjassa kahdeksanneksi ja jätti taakseen niin Ilveksen kuin Karhu-Kissat. Kiekko-Vantaa joutuu kuitenkin aloittamaan kauden 2019–20 jälleen Nuorten Mestiksestä.

– Kausi oli erittäin opettavainen. Uuteen toimintaympäristöön sisäänpääseminen ja uusien pelaajien opettelu vei oman aikansa. Kauden aikana oppi enemmän siitä miten vaikeista ajosta pääsee yli. Kaiken pohjana oli se, että pelaajat kehittyvät. Menestys tuli sivutuotteena, Manninen sanoi.

Muikut eli seuran A-nuoret lähtevät tekemään ensi kaudellakin samaa temppua. Päättyneellä kaudella A-nuorista Mestis-debyyttinsä edustusjoukkueessa tekivät Ville Österman, Niko Lottanen ja Oliver Kiljunen. Usea pelaaja harjoitteli kauden aikana Mestis-joukkueen mukana. Tarkoitus on pystyä nostamaan myös jatkossa omista junioreista pelaajia edustusjoukkueeseen.

– Pyrkimys on saada pelaajia ujutettua kohti Mestistä. Useampi pelaaja harjoittelee nyt myös kesän Mestis-joukkueen mukana ja sitä kautta saadaan jatkumoa, jonka kautta pelaajista tulee jossain vaiheessa Muikuista Lohia. Se ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys, vaan laadukkaan arkityön täytyy näkyä, Manninen sanoo.

– Joukkueen tavoitteita on tässä kohtaa turha miettiä liikaa, koska tulevan kauden jengi ei ole vielä kasassa. Mutta tietenkin haluamme olla sarjan paras joukkue. Meillä on mahtava tilanne, sillä suurin osa viime kauden rungosta jatkaa. Muutamat ovat kasvaneet yli A-juniori-iästä ja osa jatkaa aikuisten peleissä. Vajaa parikymmentä nimeä on listalla ja ulkopuoleltakin on tullut kyselyjä, mutta aika omavarainen vantaalainen jengi nähdään tulevallakin kaudella, mikä on äärimmäisen hieno asia, Manninen tuumii.

Manniselle päättynyt kausi Kiekko-Vantaan organisaatiossa oli ensimmäinen. Valmentajavelho on toiminut aiemmin muun muassa valmentajana KalPan, Bluesin ja KJT-Haukkojen junioreissa.

Mikäli pelaaminen Kiekko-Vantaan A-nuorten joukkueessa kiinnostaa, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä päävalmentaja Jani Manniseen joko puhelimitse (040-6625562) tai sähköpostilla ([email protected])

Mestis