Kiekko-Vantaa | Mestis

Jani Kautosta Kiekko-Vantaan maalivahtivalmentaja

06.05.2020

Jani Kautto toimii Kiekko-Vantaan maalivahtivalmentajana kaudella 2020–21. Kautto tulee työskentelemään niin Mestis-joukkueen kuin A-nuortenkin maalivahtivalmentajana.

Hienon uran Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa torjunut Jani Kautto on luonut valmennusuraa viimeiset kaksi kautta seuran A-nuorissa. Nyt Kautto hyppää myös Mestis-joukkueen maalivahtivalmentajaksi.

– Todella innoissani otan tehtävän vastaan. Kiekko-Vantaan A-nuorissa olen kerännyt nyt muutaman kauden verran valmennuskokemusta ja olen kyllä tykännyt. Mestis on minulle uusi steppi valmentajana ja se on ollut tavoitteenakin, Jani Kautto kertoo.

Kautto pelasi itse yhteensä 168 Mestis-ottelua Kiekko-Vantaan riveissä ja nousi yhdeksi sarjan parhaista maalivahdeista. Kautto torjui Kiekko-Vantaalle Mestis-hopeaa kaudella 2016–17.

– Pyrin olemaan henkinen tuki meidän maalivahdeille, kehittämään heikkouksia ja tuomaan pelaamiseen uusia asiota. Itse sain vielä vanhoillakin päivillä sellaisia vinkkejä omaan peliin, joita voi nyt jakaa eteenpäin.

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen ensi kauden maalivahtikolmikkoon tällä hetkellä lukeutuvat Waltteri Ignatjew ja A-nuorissa pääsääntöisesti ensi kaudella kiekkoja pysäyttävä Mikko Holopainen.

– Waden (Waltteri Ignatjew) ensimmäinen Mestis-kausi oli loistava. Viime kauden alku oli hänelle hankala, mutta loppukaudesta Wade näytti miksi on yksi sarjan parhaista veskareista. Mikkoa olen nähnyt läheltä pari kautta ja hän on ottanut koko ajan steppejä eteenpäin. Mikko tulee olemaan A-nuorissa ensi kaudella isossa roolissa ja saa kokemuksia myös sitten Mestis-kuvioista, Kautto valottaa.

Mestis