Kiekko-Vantaa | Mestis

Isot pisteet jaossa Tikkurilan lauantai-illan huumassa – Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskevät yhteen

22.02.2019

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina kotikaukalossa SaPKon. Lohipaidat lähtevät hakemaan viidettä perättäistä kotivoittoa.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskevät yhteen toista kertaa tällä viikolla. Kummallakin joukkueella riittää panosta, joten luvassa on jälleen varmasti toissa kevään finalistien välillä tunteita ja tuoksuja.

Kiekko-Vantaa taipui keskiviikkona Savonlinnassa voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 3–4. Lohipaidat johtivat peliä 3–0, mutta eivät onnistuneet tappamaan peliä hyvistä paikoista huolimatta. SaPKo nousi kotikaukalossaan päätöserässä rinnalle kuten kovin monta kertaa aikaisemminkin tällä kaudella.

Vantaalaisten maaleista vastasivat Jere Kiviniemi, sarjan pistepörssin nelonen Joel Sund ja Mestiksen pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen. SaPKolta verkkoa heiluttivat kapteeni Juuso Forsström, Teemu Lämsä ja paluumuuttaja Niklas Salo sekä lisäpisteen rankkariratkaisullaan tuonut Mestiksen tulokkaiden pistepörssin kakkonen Atte Karppinen.

– Ylivoimaa voimme parantaa ja tehokkuutta saada siihen lisää. Pelasimme muuten hyvin, mutta kolmannessa erässä seisoskeltiin ja aloimme odottaa mitä tulevan pitää. Kärsivällisesti pitää malttaa pelata omaa peliä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa ennen perjantain kierrosta kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 43 ottelusta kasaan 59 pistettä. Edellä RoKi on kahden pisteen päässä pelin vähemmän pelanneena ja takana KeuPa HT on kahden pisteen päässä kolme ottelua vähemmän pelanneena.

Valmentajavaihdoksen jälkeen kuudesta ottelusta neljä voittanut ja viidessä pisteitä kerännyt Kiekko-Vantaa tarvitsee kipeästi voittoja. Lohipaidoilla on jäljellä runkosarjaa seitsemän ottelun verran, joista viisi se pelaa kotiyleisön edessä.

Kiekko-Vantaa on sarjan neljänneksi huonoin kotijoukkue, mutta puolestaan kolmanneksi paras vierasjoukkue. Lohipaidat ovat pelanneet viime aikoina paremmin myös kotikaukalossa, sillä se on voittanut neljä edellistä kotipeliään peräkkäin.

– Kiekollinen peli on meillä parantunut ja sitä halutaan edelleen kehittää. Jos pelaamme hyvin kiekolla, niin emme joudu puolustamaan niin paljoa ja vastustaja ei pääse ylivoimahyökkäyksiin. Olemme pystyneet luomaan nyt hyvin maalipaikkoja ja se on hyvä asia, Virta sanoo.

SaPKo on sarjassa viidentenä ja tappelee kotiedusta pudotuspeleihin. Toissa kevään mestariluotsi Pasi Räsänen on tehnyt jälleen hyvää työtä pässipaitojen peräsimessä. Ennen perjantaista TUTO-ottelua SaPKo on raapinut 40 ottelusta kasaan 65 pistettä. Matkaa neljänteen sijaan on nyt kolme pistettä, mutta Jokipojat on pelannut kolme ottelua enemmän.

Viime kevään pronssijoukkue SaPKo on sarjan kolmanneksi kovin kotijoukkue, mutta vieraskaukalossa se on saalistanut toiseksi vähiten pisteitä.

SaPKolla on tasaisen vahva miehistö ja ratkaisuvoimaa löytyy laajalta rintamalta. Pässipaidat on tilastollisesti myös yksi sarjan kovimmista ylivoimajoukkueista.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolme kertaa. SaPKo on voittanut ne kaikki, mutta kahdesti ollaan menty rankkareille saakka.

Kiekko-Vantaa–SaPKo lauantaina klo 17 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

HUOM! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset tällä kaudella:

26.10.2018 Kiekko-Vantaa–SaPKo 4–5 VL

29.12.2018 SaPKo–Kiekko-Vantaa 6–3

20.2.2019 SaPKo–Kiekko-Vantaa 4–3 VL

Seuraa heitä:

#81 Joona Monto, K-Vantaa

Mestiksen paras keskushyökkääjä rytmittää peliä tyylikkäästi. Mestiksen pistepörssissä kolmantena. Rikkoi viime viikolla Kiekko-Vantaan yhden kauden syöttöennätyksen. Juonikas pelintekijä ja erinomainen ylivoimapelaaja. Nauttikaahan taikurin tempuista!

#90 Niklas Salo, SaPKo

Taskuraketti palasi Pelicansista SaPKoon. Todella vikkelä ja taitava hyökkääjä saalisti keskiviikkona tehot 1+1, kun nämä joukkueet kohtasivat Savonlinnassa. Erityisen vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä, jonka kanssa täytyy olla tarkkana.

Tiesitkö?

– Mestiksen piste- ja maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen on seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Saarelainen on enää neljä maalin päässä Mestiksen maaliennätyksestä ja seitsemän tehopisteen päässä sarjan yhden kauden piste-ennätyksestä.

– Kiekko-Vantaan kapteeni Pekka Niemimaa on enää yhden syöttöpisteen päässä 100 syöttöpisteen rajapyykistä Mestiksessä.

– Mestiksen pistepörssissä neljäntenä oleva Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Joel Sund lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 36+28=64

2) Joona Monto 12+40=52

3) Joel Sund 17+30=47

4) Erik Embrich 11+11=22

5) Pekka Niemimaa 11+9=20

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 13+22=35

2) Juuso Forsström 10+24=34

3) Jaakko Lantta 11+20=31

4) Atte Karppinen 10+21=31

5) Teemu Lämsä 13+14=27

Mestis