Kiekko-Vantaa | Mestis

Isot panokset myös keskiviikon klassikossa – ”Kova ja hyvä haaste”

03.03.2020

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa Jokipojat.

Karsintapeikkoa vastaan taisteleva ja vielä plejiarisaumassa kiinni oleva Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona Trio Areenalle vieraaksi kotiedusta pudotuspeleihin kamppailevan Jokipojat. Panosta siis keskiviikon kiekkokarnevaaliin Tikkurilassa riittää.

– Jokipojat on kova ja hyvä haaste meille. Pelaamme tässä lopussa koko ajan sarjan kärkinippuja vastaan, joten meidän pitää pystyä pelaamaan ihan limitillä joka ilta, jos halutaan saada jotain mukaan. Panosta on peleissä edelleen ja se pitää mielen kirkkaana, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat pelanneet pitkään tätä sarjaa ja näiden joukkueiden välillä on nähty vuosien saatossa värikkäitä kiekkopelejä ja myös pudotuspelisarjojakin.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 47 ottelusta kasaan 60 pistettä. Matkaa pleijaripaikkaan on yhdeksän pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Pudotuspelipaikka vaatisi täyden yhdeksän pisteen pottia, eikä Hermes saisi ottaa enää pistettäkään jäljellä olevista kolmesta ottelustaan. Kiekko-Vantaan pitäisi mys voittojen ohella kohennella maalieroaan.

Saumat ovat siis enää seitinohuet, mutta toivoa on niin kauan kuin lihava lady ei ole laulanut.

Toisaalta myös karsintapeikko kummittelee edelleen, sillä kymmenentenä oleva RoKi on pisteen päässä ja toiseksi viimeisenä oleva Peliitat seitsemän pisteen päässä. Yksi näistä kolmesta joukkueesta pelaa sarjajumbo Hokin ohella piinaavia karsintoja keväällä. Sinne ei kukaan koskaan halua joutua.

Kiekko-Vantaa on Jani Mannisen alaisuudessa pelannut nyt kahdeksan ottelua ja voittanut niistä neljä ja kokenut neljä maalin tappiota.

Kiekko-Vantaa lähtee runkosarjan viimeiseen viikkoon kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Lohipaitojen saldo kolmesta edellisestä pelistä on vakuuttava ja sarjan kovinta valuuttaa: Peliitat kaatui kotona 7–1, TUTO murskattiin Turussa 6–2 ja viime lauantaina lohipaidat rökitti sarjakakkosen IPK:n kotiyleisön edessä 6–1-lukemin taikuri Joonas Niemelän (2+0), kultakypärä Harri Kainulaisen (1+2), Julius Valtosen (2+3) ja Oliver Kiljusen (1+1) osumilla.

– Ne asiat missä ollaan nyt oltu hyviä, niin meidän täytyy pitää niistä kiinni. Suoraviivaisuutta on tullut hyökkäykseen lisää, olemme puolustaneet paremmin ja systemaattinen hyökkääminen on parantunut. Edelleen vastustajan hyökkäykset pitää saada poikki silloin, kun siihen on mahdollisuus, Manninen sanoo.

Jokipojat on sarjassa kolmantena ja raapinut 47 ottelusta kasaan 81 pistettä. Sijat 2–6 on kuuden pisteen sisällä toisistaan, joten kamppailu kotiedusta käy kuumana.

Tuloksellisesti tahmean alkukauden jälkeen Jokipojat on äitynyt sellaiseen lentoon, että varsinkin Mehtimäellä vastustajille on tullut kylmää kyytiä.

Joni Petrellin luotsaama Jokipojat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi, mutta kerännyt neljästä kuitenkin pisteitä. Ärjypaitojen kahdeksan kotiottelun mittainen voittoputki ja kuuden pelin pinnaputki katkesi edellisessä ottelussa lauantaina, kun hallitseva mestari Ketterä vei kärkikamppailun PKS Areenalla 1–4-lukemin.

Jokipojilla on kasassa laadukas materiaali tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa veskarilupaus Roope Taponen, puolustuksen liiderit Lassi Raitanen, Esa Lehikoinen, Ville Räsänen ja Santeri Salmela sekä hyökkääyksen pistenikkarit Saku Kivinen, Matias Varttinen, Jaakko Kuusisto, Miro Väänänen, Joonas Larinmaa ja Tatu Kokkola.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kaikki kohtaamiset ovat olleet käytännössä maalin pelejä ja sellaista voidaan odottaa myös nyt. Jokipojat on voittanut kaikki kolme kohtaamista. Edellisen keskinäisen väännön Jokipojat vei tammikuun puolivälissä Ville Räsäsen loppuhetkien ratkaisulla Trio Areenalla 3–4.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, K-Vantaa

Mailataituri on tällä hetkellä yksi sarjan kuumimmista hyökkääjistä. Yhteispeli kultakypärä Harri Kainulaisen ja Oliver Kiljusen kanssa toimii. Takonut tällä kaudella oman piste-ennätyksensä Mestiksessä.

#77 Lassi Raitanen, Jokipojat

Mestis-hopeaa keväällä 2017 Kiekko-Vantaassa voittanut puolustaja on pelannut huikeaa kautta. Taistelee vielä jopa pakkien pistepörssin voitosta. Pelaa isoja minuutteja illasta toiseen huimalla tasolla. Blokkaa kuteja, laittaa miestä seinälle ja pelaa hienosti kiekolla.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 64 kertaa. Voitot ovat 37–26 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä toisena. Kainulaisesta tuli lauantaina seurahistorian neljäs pelaaja, joka on ylittänyt yhdellä kaudella Mestiksessä 50 tehopisteen rajapyykin.

– Kiekko-Vantaan Julius Valtonen on takonut viime aikoina hurjaa jälkeä. Valtonen on kolmen ottelun mittaisessa maali- ja pisteputkessa. Mailataituri on takonut kolmeen edelliseen otteluun tehot 5+3=8.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 20+30=50

2) Joonas Niemelä 17+20=37

3) Julius Valtonen 14+23=37

4) Petteri Villanen 13+21=34

5) Eetu Mäki 13+19=32

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Saku Kivinen 21+20=41

2) Matias Varttinen 17+24=41

3) Jaakko Kuusisto 18+22=40

4) Miro Väänänen 13+26=39

5) Lassi Raitanen 8+24=32

Mestis