Kiekko-Vantaa | Mestis

Iso ilta Tikkurilassa – Kiekko-Vantaa isännöi perjantaina Hokkia

23.01.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla sarjanousija Kajaanin Hokin.

Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet, joten luvassa on varmasti kuuma kiekkoilta.

– Haluamme jatkaa voittojen tiellä. Kaikki tietää ottelun tärkeyden. Haluamme esittää kotona raikkaan ja ehjän 60-minuuttisen. Uskon, että sitä kautta tuloskin on hyvä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja matkaa pudotuspelipaikkaan on nyt seitsemän pistettä. Lohipaidoille jokainen runkosarjan peli viimeistään tästä eteenpäin on elintärkeä pudotuspelitaistelun kannalta, eikä ohipeleihin ole varaa.

Kiekko-Vantaa katkaisi keskiviikkona neljän ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla vieraskaukalossa voittolaukauskilpailussa Peliitat maalein 5–4. Lohipaidoilta maaliverkkoa heiluttivat Oliver Kiljunen, Roope Reini (2+1), Eetu Mäki (1+2) ja rankkariratkaisun iski Konsta Hirvonen.

Kiekko-Vantaalla riittää vielä ruuvissa kiristämistä: maalivahtipelin täytyy olla timanttia joka ilta, puolustuspelin tiivistä ja sitoutunutta, erikoistilannepelaaminen mintissä, jänteen on kestettävä 60 minuuttia ja maalipaikat pitää käyttää tylymmin.

– Viisikkotasolla tekemistä riittää vielä siinä milloin ohjataan ja milloin paineistetaan, yksilötasolla taas se milloin voi pitää kiekkoa ja milloin pelata niitä voittavia ratkaisuja vastustajan selustaan. Rivit ei saa rakoilla missään vaiheessa, Manninen sanoo.

Lohipaidoilla riittää ratkaisupotentiaalia laajalla rintamalla. Viime aikoina niin sentterivirtuoosi Harri Kainulaisen kuin taikuri Joonas Niemelän vitjat ovat mättäneet maaleja hyvällä tahdilla.

Kahden vuoden tauon jälkeen Mestikseen nostettu Hokki on sarjassa toiseksi viimeisenä. Pirteästi kauden aloittanut sarjanousija on valahtanut viime aikoina alaspäin.

Seuralegenda Jarkko Heikkisen luotsaama ryhmä on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan yhden. Vantaalle Hokki saapuu kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Hokki kärsi keskiviikkona kotikaukalossa 1–6-tappion SaPKolle.

Hokilta löytyy taitavia yksilöitä: Tuomas Komulainen, Mestiksen pistepörssiä johtava Jarkko Harjula, liigakonkari Jyri Junnila ja KooKoo-laina Sami Tamminen ovat hyökkäyksen kärkeä, puolustuksen avainnimet ovat Valtteri IlomäkiToivo Pennanen, Lukko-laina Antti Palojärvi, kapteeni Risto Mattila ja lohipaidassa viime kaudella kiekkoillut Jere Kiviniemi. Tolppien välissä Teemu Seppänen on pitänyt joukkuettaan pitkin kautta pystyssä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti: lokakuussa Tikkurilassa Hokki kaatoi lohipaidat Heikki Klemetin loppuhetken osumalla 4–5 ja marraskuussa Kiekko-Vantaa rökitti sarjanousijan Kajaanissa 7–1-lukemin.

– Hokki on samantyylisessä tilanteessa kuin me, eli panos per peli on kova. Hokki tulee varmasti kovaa ja he eivät tule antamaan tuumaakaan periksi. Siellä on hyvä veskari ja kärkihyökkääjät ovat kovia. Meidän täytyy laittaa huomenna parasta pöytään, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa–Hokki perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput huipputärkeään kamppailuun hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan. Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Seuraa heitä:

#46 Jack Glover, K-Vantaa

Raamikas puolustaja tekee perjantaina kotidebyyttinsä. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ja Winnipeg Jetsin kolmannen kierroksen varaus 2014. Omaa painavan laukauksen, pelaa simppelisti kiekon kanssa, laittaa kroppaa likoon ja liikkuu hyvin isokokoiseksi pelaajaksi.

#12 Sami Tamminen, Hokki

KooKoo-laina on taitava sentteri ja pelintekijä. Kädet käyvät ja pystyy kaukalossa yllätyksellisiin ratkaisuihin. Palasi loukkaantumisen jälkeen kaukaloon keskiviikkona. Tahkonnut Hokissa piste per peli tahtia.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Kajaanin Hokki ovat kohdanneet Mestis-historiassa runkosarjassa yhteensä 63 kertaa. Voitot ovat Hokille 41–20 ja kahdesti on pelattu tasan.

– Kiekko-Vantaan Eetu Mäki nousi tulokkaiden pistepörssissä toiseksi ja on enää kahden pisteen päässä kärkipaikasta. Ketjukaveri Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssissä neljäntenä.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla.

– Hokin Jarkko Harjula johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä. Harjula pelasi viime kaudella kolme ottelua lohipaidassa.

– Hokin kapteenin Risto Mattilan plusmiinus -tilasto –23 on koko sarjan huonoin.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 16+15=31

2) Joonas Niemelä 15+14=29

3) Eetu Mäki 10+17=27

4) Petteri Villanen 10+16=26

5) Julius Valtonen 5+17=22

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Jarkko Harjula 20+19=39

2) Tuomas Komulainen 10+20=30

3) Christoffer Seppelin 10+10=20

4) Samu Pyykkönen 9+10=19

5) Heikki Klemetti 6+11=17

Mestis