Ignatjew antoi mahdollisuuden voittaa, Kainulainen upotti Jokipojat – Kiekko-Vantaalle neljäs perättäinen voitto

04.03.2020

Kiekko-Vantaa nappasi keskiviikkona neljännen perättäisen voittonsa kaatamalla Trio Areenalla Jokipojat jännitysnäytelmässä maalein 5–4. Lohipaitojen voiton takuumiehiä olivat huimat 46 torjuntaa ottanut Waltteri Ignatjew ja hattutempun taikonut kultakypärä Harri Kainulainen.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Kymmenestä edellisestä seurojen kohtaamisesta yhdeksän oli päättynyt maalin erolla, joten ei ollut yllätys, että myös nyt nähtiin maalin peli näiden kahden joukkueen välillä.

Kiekko-Vantaa nappasi neljännen perättäisen voittonsa upealla taistelulla 5–4-lukemin. Lohipaidat olivat pesukoneessa kaksi erää, mutta kahteen erään 38 kertaa torjuneen Waltteri Ignatjewin johdolla isännät sinnitteli sitkeästi tuloksessa kiinni. Päätöserässä Kiekko-Vantaa löysi vaihteen, jolla se rynnisti lopulta arvokkaaseen voittoon.

– Kaksi erää oltiin sillassa ja siinä oli kahteen erään Wadella 38 torjuntaa. Jokipojat pelasi vahvasti ja loi hyvin paikkoja. Oltiin huonoja niissä asioissa mitä sovittu ja mitkä ovat meidän pelin kulmakiviä. Olen ylpeä siitä miten tulimme kolmanteen erään ja olimme sitkeitä. Saatiin virheistäkin niitä maaleja, mutta suhteessa ensimmäiseen 40 minuuttiin, niin saatiin peliä Jokipoikien päätyyn. Äärettömän iloinen voitosta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa varmisti voitolla sen, ettei se joudu karsintoihin. Lisäksi Kiekko-Vantaan pudotuspelihaaveet elävät yhä, sillä Hermes hävisi oman ottelunsa.

Kiekko-Vantaa johti avauserän jälkeen ottelua kultakypärä Harri Kainulaisen maalilla 1–0, vaikka Jokipojat oli kuskin paikalla pelillisesti. Pisteputkeaan neljän ottelun mittaiseksi kasvattanut Kainulainen räppäsi terävällä ranteella suorasta luistelusta kiekon reppuun.

Toisessa erässä Jokipojat sai konkretisoitua hallintansa myös tulostaululla, kun se meni pelissä 1–3-johtoon Erno Räisäsen, Jesse Ruotsin ja Jaakko Kuusiston osumilla.

Kiekko-Vantaa sai kuitenkin välittömästi 1–3-takaiskun jälkeen tärkeän kavennuksen, kun avauserässä taklauksen päähän saanut Julius Valtonen laittoi irtokiekon maalin edestä sisään ja kasvatti maaliputkensa jo neljään peliin.

Kiekko-Vantaa löysi kolmanteen erään sellaisen vaihteen, jolla se käänsi pelin. Tehot 1+2 kerännyt Samuel Sikstus tasoitti pelin yhdeksän minuuttia ennen loppua Eetu Mäen upeasta passista ylivoimalla.

Harri Kainulainen rokotti Jokipoikien oman pään virheestä kolmannessa erässä iskemällä läpiajosta tilanteeksi 4–3 heti perään.

Pisteen päähän pistepörssiä johtavasta Ketterän Jaakko Lantasta noussut sentterivelho Harri Kainulainen kruunasi iltansa iskemällä hattutempun komealla jatkolla osittain ilmasta Keni Karalahden laukomasta kudista tulleeseen irtokiekkoon.

Jokipojat tuli vielä kaksi sekuntia ennen loppua ilman maalivahtia KooKoo-laina Santeri Salmelan osumalla maalin päähän.

Kiekko-Vantaa otti arvokkaat kolme pistettä ja nousi kuuden pisteen päähän pudotuspelipaikasta.

Kiekko-Vantaa pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa perjantaina KeuPaa vastaan.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 5–4 (1–0, 1–3, 3–1)

1.39 1–0 Harri Kainulainen (Ville Rautiala, Samuel Sikstus)

25.40 1–1 Erno Räisänen (Nico Joki)

31.19 1–2 Jesse Ruotsi (Joonas Larinmaa, Nico Joki)

35.21 1–3 Jaakko Kuusisto (Joonas Larinmaa, Miro Väänänen) YV

35.54 2–3 Julius Valtonen (Samuel Sikstus, Oliver Kiljunen)

51.08 3–3 Samuel Sikstus (Eetu Mäki, Waltteri Ignatjew) YV

51.57 4–3 Harri Kainulainen

59.04 5–3 Harri Kainulainen (Keni Karalahti, Julius Valtonen)