Hurja nousu toi pisteen Tampereelta – ”Joukkue hitsautui yhteen”

12.11.2020

Kiekko-Vantaa koki torstaina 3–4-jatkoaikatappion Kooveen vieraana legendaarisessa Hakametsän jäähallissa. Lohipaidat esittivät huikean nousun tahmean avauserän jälkeen, eikä voittokaan ollisi ollut vääryys.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen torstaina Hakametsän jäähallissa. Maajoukkuetauon jälkeen lohipaitojen jalka oli raikas kaksi erää, mutta tappioputkea ei kuitenkaan vielä saatu katkaistua.

Loukkaantumisten ja Jokereiden koronatilanteen takia kolmella ketjulla pelannut Kiekko-Vantaa lahjoitti Kooveelle avauserässä 3–0-johdon: Santeri Sillanpää ohjasi 40 sekunnin pelin jälkeen maalin edestä 1–0-osuman, Eppu Varjamo tinttasi tarkalla laukauksella ylivoimalla 2–0 ja kanadalaisvahvistus Liam Finlay lisäsi vastahyökkäyksestä tilanteeksi 3–0.

Toisessa ja kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa vei puolestaan peliä ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Kooveen maalia.

Lohipaidat saivat toisessa erässä kuparisen rikottua, kun Oliver Kiljunen ohjasi ylivoimalla kiekon reppuun Christian Silfverin ja Juuso Perttilän (0+2) syötöistä.

Kiekko-Vantaa sai pelata runsaasti toisessa erässä ylivoimaa, mutta lisäosumia ei nähty hyvistä paikoista huolimatta.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa tuli väkisin ohi ja oli lähellä viedä koko potin kovalla taistelulla. Kultakypärä Erkka Seppälä nautiskeli takatolpalta 2–3-kavennuksen kapteeni Julius Valtosen upeasta tarjoilusta.

Erän puolivälissä Oliver Kiljunen peippaili silkin pehmeillä käsillä rankkarista pelin tasoihin näyttävällä forsberg-harhautuksella. Lohipaitojen maalissa Waltteri Ignatjew esitti päätöserässä muutaman erinomaisen torjunnan.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Kiekko-Vantaa tappoi jatkoerän alussa alivoiman uhrautuvasti, jonka jälkeen muun muassa Julius Valtosella oli hieno paikka ratkaista. Koovee käytti kuitenkin seuraavan tonttinsa, kun Matias Haaranen napautti laatan tarkasti yläputken alle.

– Alkuun ei oltu valmiita kamppailemaan, eikä erä mennyt sinne päinkään mitä oltiin puhuttu. Joukkue hitsautui yhteen erätauolla ja aloimme tekemään sovittuja asioita. Hieno nousu joukkueelta ja oltiin lähellä voittoa. Ylivoimalla tärkeitä onnistumisia ja Oliver Kiljusen rankkari oli upea. Tappio harmittaa, mutta tapa jolla se tuli on jollain tapaa hyväksyttävää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Trio Areenalla, kun Mestis-klassikossa vastaan asettuu TUTO.

– Joukkue tietää mitä voittaminen vaatii. Haalarit pitää olla jokaisella jätkällä päällä kun peli alkaa. Ei voi uinua jatkossa ensimmäistä 20 minuuttia, Niskanen sanoi.

Koovee–Kiekko-Vantaa 4–3 JA (3–0, 0–1, 0–2, 1–0)

0.40 1–0 Santeri Sillanpää (Karri Aho, Liam Finlay)

6.41 2–0 Eppu Varjamo (Santeri Airola, Lauri Huhdanpää) YV

16.04 3–0 Liam Finlay (Niko Lahtinen)

22.46 3–1 Oliver Kiljunen (Christian Silfver, Juuso Perttilä) YV

41.22 3–2 Erkka Seppälä (Julius Valtonen, Juuso Perttilä) YV

49.44 3–3 Oliver Kiljunen RL

62.54 4–3 Matias Haaranen (Santeri Sillanpää, Eero Savilahti)