22.10.2021

Kuvat: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki perjantaina 2–6-tappion Trio Areenalla Kokkolan Hermekselle.

Kiekko-Vantaa ja Kokkolan Hermes iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Lohipaitojen osalta tuska jatkui.

– 0–4 ekan erän jälkeen, niin siitä on vaikea nousta. Jätkille kuitenkin hattua pitää nostaa, ettei luovutettu. Yritystä oli loppuun saakka ja kun saatiin peli 2–4:ään, niin siinä oli meillä paikat vielä tulla takaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Lohipaitojen osalta avauserä oli karmea. Kiekko-Vantaa pelasi ihan hyvän avauserän ja paikkoja oli, mutta sitten taas omissa soi koko ajan.

Hermes takoi ensimmäiseen erään neljä maalia, kun ensin Valtteri Hotakainen ohjasi viivavedon puolentoista minuutin jälkeen sisään, Arttu Lausniemi latasi b-pisteen viiksien välistä 0–2-maalin, Topias Liljamo viimeisteli 0–3 ja Juuso Ketola latasi viivalta 0–4.

Näiden takaisukujen jälkeen maalille vaihdettu Sebastian Katajainen tuli peliin hyvin mukaan ja torjui hyvän kamppailun.

Toisen erän alku oli Hermeksen hallintaa, mutta Kiekko-Vantaa vei jälkimmäistä kymppiä ja sai myös kuparisen rikottua. Kristjan Kombe voitti aloituksen ja Erik Embrich pyssytti etukulmasta 1–4-kavennuksen.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa sai luotua hyvää painetta Hermeksen päätyyn ja tulikin taisteluun mukaan, kun Joonas Rinnetmäki iski maalin edestä uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kiekko-Vantaalla oli pari paikkaa tulla maalin päähän, mutta sitten Hermes repi eron jälleen kolmeen kihaukseen. Eemeli Takala laukoi terävästi suorasta hyökkäyksestä tilanteeksi 2–5.

Kiekko-Vantaa haki vimmatusti maaleja lopussa ja hallitsi mielin määrin, mutta Hermeksen maalilla Kristian Tamminen sai aina jonkin varusteen ja välillä mailan tupinkin eteen.

Hermeksen 2–6-osuman viimeisteli tyhjään rysään puolustaja Valtteri Meisaari.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu huomenna kotiottelulla IPK:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Hermes 2–6 (0–4, 1–0, 1–2)

1.33 0–1 Valtteri Hotakainen (Samu Koskenkorva, Arttu Nevasaari)

8.46 0–2 Arttu Lausniemi (Ville Sippala, Valtteri Meisaari)

13.17 0–3 Topias Liljamo (Samu Koskenkorva, Eemeli Takala)

13.56 0–4 Juuso Ketola (Valtteri Hotakainen, Juha Rautiainen)

36.57 1–4 Erik Embrich (Kristjan Kombe)

44.54 2–4 Joonas Rinnetmäki (Jaakko Kuusisto)

46.23 2–5 Eemeli Takala (Erik Ahopelto, Topias Liljamo)