Kiekko-Vantaa | Mestis

Henri Tamminen: ”Ei tämä miellytä ketään”

17.03.2019

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Henri Tamminen oli luonnollisesti vakavana kauden päätyttyä.

Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Kiekko-Vantaa jäi pudotuspelien ulkopuolelle täpärästi. Lohipaidat taistelivat runkosarjan päätöskierrokselle asti pleijaripaikasta.

– Ei sitä ikinä toivo, että kausi päättyisi näin. Runkosarja ei vain ollut meiltä sitten tarpeeksi laadukas, jotta olisimme ansainneet enemmän. Kausi on pitkä ja silloin täytyy pystyä pelaamaan riittävän tasaisesti. Tämä on hokia, eikä auta kuin mennä eteenpäin, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Henri Tamminen kertoi.

Kiekko-Vantaa osoitti runkosarjan aikana pystyvänsä voittamaan kenet tahansa, mutta otteet ailahtelivat liikaa ja tehot hyökkäyspäässä lepäsivät ehkä liikaakin voimalaituri Joel Sundin, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja Mestiksen pistepörssin voittaneen Miro-Pekka Saarelaisen tehonyrkin varassa.

– Meillä oli hyvä joukkue ja paljon pelaajia, jotka haluavat eteenpäin urallaan. Se oli iso pettymys, ettei pystytty puristamaan enemmän irti tästä ryhmästä. Olisi ollut mukava päästä mittaamaan tasoa pleijareihin, sillä se olisi ollut uusi alku tietyllä tapaa, Tamminen sanoi.

JYPin liigajoukkueessa kauden aloittanut voimalaituri liittyi syyskaudella mukaan lohipaitaan. Tamminen nakutti 32 ottelussa Kiekko-Vantaalle tehot 6+6=12.

– Olen kiitollinen, että sain pelipaikan täältä. Tietenkin olisi pitänyt pystyä parempaan. Sain kuitenkin paljon apua täältä ajatellen tulevaisuutta, Tamminen tuumasi.

Neljällä eri kaudella lohipaidassa esiintynyt hyökkääjä näkee Kiekko-Vantaan tulevaisuuden valoisana.

– Sija kymmenen ei miellytä ketään, eikä pidäkkään. Ei kenenkään tavoite ole urheilussa olla kymmenes. Meidän tavoite oli pudotuspeleissä ja mennä siellä mahdollisimman pitkälle.

– Kiekko-Vantaa tulee varmasti olemaan kilpailukykyinen joukkue jatkossakin tässä sarjassa, kuten oli nytkin vaikkei pleijareihin nyt päästykään. Täällä on Mestikseen huippupuitteet ja kehittyvä organisaatio, Tamminen päätti.

Mestis