Heinola hiljennetty – Kiekko-Vantaa eteni puolivälieriin

01.04.2021

Kiekko-Vantaa nappasi toisen voittonsa Peliitoista ja eteni otteluvoitoin 2–0 puolivälieriin.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen torstaina Heinola kuuluisassa betonissa. Kiekko-Vantaa lähti katkaisemaan ottelusarjaa ja Peliitat haki voittoa epätoivoisesti veitsi kurkulla.

Kiekko-Vantaa puolusti vahvasti läpi illan ja tylsytti Peliittojen hyökkäyksen. Kiekko-Vantaa oli sitkeä ja kärsivällinen ja nappasi 3–1-voiton.

– Puolustimme hyvin ykkös-kakkosaluetta. Kaverilla oli paikkoja ja niitä tulee, vaikka kuinka hyvin puolustaa. Tiesimme, että tästä pelistä tulee tämän suuntainen kun vastustaja pelaa selkä seinää vasten, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Samuel Jukurin loukkaannuttua avauserässä, maaliin tullut Waltteri Ignatjew oli tolppien välissä maaginen viimeisenä lukkona.

– Wade oli maalissa eleetön, ohjasi pakkeja hyvin ja pelasi huikeasti, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa paransi peliään ensimmäisen erän aikana ja sai siitä palkinnoksi avausmaalin. Christian Silfver teki hienon esityön vastaiskusta ja Oliver Kiljunen naulasi laatan reppuun.

Toinen erä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa heiluttaa verkkoa.

Peliitat tasoitti ottelun erän lopulla, kun puolustaja Jere Vertanen naulasi irtokiekon reppuun.

Kiekko-Vantaa meni erän viimeisellä minuutilla kuitenkin takaisin johtoon, kun Viljami Wacklin iski takatolpalta 2–1-johtomaalin Aleksi Halmeen ohjattua ensin Nuutti Viitasalon lähettämän kiekon tolppaan.

Kolmannessa erässä Peliitat haki vimmatusti tasoitusta, mutta Kiekko-Vantaa puolusti sitkeästi. Lohipaidoilla oli saumansa tappaa peli ylivoimien kautta, mutta tehot uupuivat.

Kiekko-Vantaa oli sitkeä ja jänne kesti loppuun saakka. Aleksi Halme iski viimeisen naulan Peliittojen verkkoon tyhjään rysään.

Kiekko-Vantaa eteni puolivälieriin, jossa se kohtaa Joensuun Kiekko-Pojat. Ottelusarja alkaa tiistaina Joensuussa.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

11.22 0–1 Oliver Kiljunen (Christian Silfver, Julius Valtonen)

37.40 1–1 Jere Vertanen (Lassi Liljamo, Mikael Pakkanen)

39.20 1–2 Viljami Wacklin (Aleksi Halme, Nuutti Viitasalo) YV

59.53 1–3 Aleksi Halme TM