Heikkinen nollasi Kiekko-Vantaan – ”Maalinteko on tällä hetkellä vaikeaa”

23.10.2019

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkoiltana 0–3-tappion Kokkolan Hermekselle Trio Areenalla. Lohipaidat kamppailevat tällä hetkellä tehottomuuden ja itseluottamuksen kanssa.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskivät yhteen Trio Areenalla keskiviikkoillan Mestis-näytelmässä. Lohipaidat lähtivät jahtaamaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan, mutta Hermes oli tyly vieras ja vei täyden pistepotin mukanaan.

Hermeksen ykkössankari oli nollapelin torjunut Vilho Heikkinen, joka pysäytti 28 kiekkoa ja venyi useampaan isoon pelastukseen.

Kiekko-Vantaalla oli paikat voittaa ottelu ja yhteensä viisi ylivoimamahdollisuutta, mutta maalinteko oli tervanjuontia. Pelillisesti lohipaidat oli pelin päällä kotiyleisön edessä, mutta virheet ja tehottomuus pilasivat vantaalaisten juhlat.

– Aika tuskainen on joukkue tällä hetkellä. Maalinteko on vaikeaa ja siihen päälle virheiden määrä on aika kova. Itseluottamuksen kanssa on aika iso työ tehtävänä. Meidän pitää yrittää puristaa peliä vain yksinkertaisemmaksi ja sitä kautta ottaa se työvoitto sieltä ja kovaa maata saada jalkojen alle, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoi taiston tauottua.

Lohipaidoilla oli avauserässä kaksi ylivoimamahdollisuutta ja lisäksi sekä taiturimainen Joonas Niemelä ja energisesti esiintynyt Oliver Kiljunen olivat läpiajoissa.

Toinen erä oli tasainen. Hermes kuitenkin onnistui avaamaan maalihanat, kun keskushyökkääjä Jerry Sammalisto napautti ranteella kiekon verkon perukoille oman pään nukahduksen seurauksena.

Lohipaidoilta lähimpänä maalintekoa oli ylivoimalla Julius Valtosen upeasta passista millien päähän takatolpalta päässyt Petteri Villanen.

Kolmannessa erässä molemmilla oli maalipaikkansa, mutta Kiekko-Vantaa ei saanut kunnon kirivaihdetta päälle ja Hermes rokotti virheistä kovalla prosentilla. Ensin Miika Tiihonen lapioi maalin edestä ylivoimalla 0–2-osuman ja viisi minuuttia myöhemmin puolustaja Niko Ervasti pyssytti tolpan kautta pyörityksen päätteeksi loppulukemiksi 0–3.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan perjantaina Jokipoikien vieraana. Seuraavan kerran lohipaidat nähdään kotikaukalossa 2. marraskuuta SaPKoa vastaan Kiekko-Vantaan 25-vuotisjuhlaottelussa.

Kiekko-Vantaa–Hermes 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)

26.35 0–1 Jerry Sammalisto (Henri Limma, Jesper Ahlgren)

44.17 0–2 Miika Tiihonen (Juho Korhonen, Sebastian Moberg) YV

49.27 0–3 Niko Ervasti (Julius Reini, Jerry Sammalisto)