Kiekko-Vantaa | Mestis

Harri Kainulainen Kiekko-Vantaan miehistöön

11.06.2019

Kuva: Mikko Pylkkö

Taitavan hyökkääjän Harri Kainulaisen otteista saadaan nauttia ensi kaudella Vantaalla.

Kiekko-Vantaa on tehnyt on ensi kauden kattavan sopimuksen niin sentterinä kuin laitahyökkääjänäkin viihtyvän Harri Kainulaisen kanssa.

– Tulen todella hyvin mielin Kiekko-Vantaaseen pelaamaan. Kun asia varmistui, niin innostus on vain kasvanut. En malta odottaa, että päästään hommiin ja pelaamaan. Pääkaupunkiseudulle on mukava tulla pelaamaan. Kiekko-Vantaa sytytti vastustajana aina ja nyt saan pukea itse lohipaidan päälle, Harri Kainulainen kertoo.

– Kiekko-Vantaa osoitti heti kiinnostusta ja halusi todella minut tänne. Itse halusin myös tulla. Se oli myös iso syy miksi valitsin Kiekko-Vantaan, Kainulainen jatkaa.

Kainulainen, 23, on pelannut urallaan 91 liigaottelua kasvattajaseuransa HPK:n ja Mikkelin Jukureiden riveissä. Mestis-kokemusta Kainulaisella on 11 ottelun verran LeKin pelipaidasta.

– Lähden ensi kauteen isoin odotuksin. Haluan pelata ehjän ja hyvän kauden sekä pystyä auttamaan joukkuetta menestymään, Kainulainen valottaa tavoitteitaan tulevalle kaudelle.

Taitavana pelintekijänä ja hyvänä viimeistelijänä kunnostautunut Kainulainen pelasi viime kaudella Suomen mestari HPK:n riveissä 37 ottelua tehoilla 2+2. Lisäksi raamikas hyökkääjä kiekkoili LeKin riveissä lainalla Mestiksessä kuuden ottelun verran ja tehtaili niissä viisi tehopistettä (3+2). Loppukauden Kainulainen vietti lainalla liigaseura Jukureissa, jossa mätti kahdeksassa kamppailussa tehot 2+2.

– Viime kausi oli henkilökohtaisesti vaikea, sillä peliminuutit putosivat ja siinä tuli seuravaihtoja. Ei se ihannetilanne ole, kun joukkue vaihtuu tiuhaan, Kainulainen kertaa.

Oikealta laukova Kainulainen oli voittamassa Nuorten Suomen mestaruutta HPK:lle keväällä 2017 ja valittiin sarjan kakkostähdistöketjuun. Tuolloin Kainulainen nakutti 40 ottelussa hurjat tehot 25+24=49 ja oli koko sarjan pistepörssin seitsemäs. Lisäksi hyökkääjä on voittanut urallaan B2 SM-kultaa 2013 ja Nuorten SM-hopeaa 2015.

– Olen hyvä joukkuepelaaja. Kun paikka tulee niin pystyn lyömään kiekkoa pussiin. Tulosta haluan tehdä ja auttaa joka puolella kaukaloa joukkuetta voittamaan. Pidän itseäni tunnollisena ja fiksuna kahden suunnan hyökkääjänä, Kainulainen sanoo.

Tervetuloa, Harri Kainulainen!

Mestis