Kiekko-Vantaa | Mestis

Harjoituskauden pelit alkavat vihdoin – "Kaikki ovat odottaneet tätä"

20.08.2020

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa aloittaa harjoituskauden ottelut perjantaina kohtaamalla Trio Areenalla sarjanousija Forssan Palloseuran. 

Kiekko-Vantaa avaa harjoituskauden ottelut kotiyleisön edessä perjantaina, kun Trio Areenalle vieraaksi saapuu 13 vuoden tauon jälkeen Mestikseen nostettu Forssan Palloseura. 

Kiekko-Vantaa aloitti jääharjoittelun elokuun alussa ja nyt on edessä ensimmäinen harjoitusottelu ennen 24. syyskuuta käynnistyvää Mestis-kautta. Rauta on kolissut, jalka on noussut portaissa ja jäällä on menty lujaa. Ensi kauden Kiekko-Vantaa on jälleen luisteluvoimainen ja taitava joukkue, joka haluaa pelata ennen kaikkea voittavaa jääkiekkoa. 

– Todella hienoa, että päästään nyt pelaamaan. Tätä on varmasti kaikki odottanut: pelaajat, valmennus, huolto ja toimiston väki. Päästään laittamaan numeroa selkään ja näkemään missä mennään. Pari viikkoa on menty nyt leirimeiningillä ja sitä jatketaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo. 

Harjoituskausi on omanlainen prosessi. Joukkue käy pala palalta ensi kauden pelisapluunaa läpi. Perjantaina valmennus haluaa nähdä jäällä taistelutahtoisen joukkueen, joka toteuttaa harjoiteltuja asioita ja on heti valmis kamppailemaan. 

– Katsotaan sitä miten joukkue puolustaa omalla alueella, keskialueella ja karvauspelaamista. Ne ovat riittävät painopisteet huomiselle, Niskanen sanoo. 

Kiekko-Vantaan perjantain miehistössä tullaa näkemään koeajalla olevia pelaajia, vanhoja tuttuja, kesällä joukkueeseen liittyneitä pelimiehiä ja myös Jokeri-lainoja. Viime kaudella hurjat pisteet Nuorten SM-liigassa Jokereiden kapteenina takonut Jolle Nikander kohtaa huomenna kasvattajaseuransa. 

– Kyllä se lisäbuustia tuo. En muista milloin olisin nähnyt viimeksi FPS:n pelaavan. Nyt on kiva päästä pelaamaan heitä vastaan, taitava pelintekijä Jolle Nikander sanoo.

FPS nostettiin kesällä 13 vuoden tauon jälkeen takaisin Mestikseen. Perinteikäs forssalaisseura on kuulunut viime vuodet Suomi-sarjan kärkikastiin. Joukkuetta luotsaa ensi kaudellakin Asko Rantanen. Pelaajapuolella runko koostuu viime kaudella Suomi-sarjaa pelanneista sotureista, mutta joukkueeseen on liittynyt myös Mestis-kokemusta muun muassa puolustajien Paavo Tynin ja Joonas Uimosen muodossa. Suomi-sarjan parhaisiin maalivahteihin lukeutunut Petrus Lintonen kantaa isoja saappaita tolppien välissä ja hyökkäyspäässä tehoja voidaan odottaa muun muassa HPK:n A-nuorista saapuneilta Janne Jokiselta, Miska Ronkaiselta ja Olli Maansaarelta. Lopullista läpilyöntiä voi odottaa TUTO:sta tulleelta hyökkääjä Karri Forsblomilta

FPS aloitti harjoitusottelunsa viime viikon torstaina, jolloin se kärsi Hakametsässä 1–3-tappion Kooveeta vastaan. Forssalaisten ainokaisesta vastasi konkarihyökkääjä Jukka-Pekka Kurtelius

Koronavirusepidemian takia Trio Areenalle otetaan huomenna 500 ihmistä, joten lippuja on myynnissä rajoitetusti. Liput peliin myydään hallilla ovelta. Aikuisten lippu maksaa 10 euroa ja lasten (7–15-vuotiaat) liput 5 euroa. Erityisryhmien lippuja ei saa harjoituspeleihin. Kiekko-Vantaan juniorit pääsevät peliin pelipaita päällä tai seura-asussa. 

Kiekko-Vantaan kausikorteista ainoastastaan Ruutanat -kortilla pääsee sisään harjoitusotteluihin.

Kiekko-Vantaa kehottaa katsojia ottamaan tapahtumassa turvavälit huomioon, hyödyntämään tarjolla olevia käsidesipisteitä sekä jättämään paikan päälle saapumisen kokonaan väliin, jos tuntee olevansa kipeä. Paikan päällä suositellaan käytettäväksi kasvomaskia.

Tervetuloa nauttimaan pitkän tauon jälkeen lohikiekosta ja avaamaan kautta 2020–21!

Seuraa heitä: 

Mico Luoto, Kiekko-Vantaa

Äärimmäisen lupaava kiekollinen puolustaja. Ikäluokkansa lahjakkaimpia pakkeja Suomessa. Kuuluu U20 -maajoukkuerinkiin. Iski viime kaudella kovat tehot Nuorten SM-liigassa ja valittiin tähdistöketjuun. 

Totte Moberg, FPS

Kaksi kautta Kiekko-Vantaan A-nuorissakin aikoinaan pelannut hyökkäyksen työmyyrä. Viime kaudella 44 paunaa FPS-paidassa Suomi-sarjassa. 

Mestis