Kiekko-Vantaa | Mestis

Harjoituskauden kotiavaus torstaina Trio Areenalla

25.08.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina harjoituskauden ensimmäisessä kotiottelussa Trio Areenalla TUTO:n.

– Kiva päästä kotikaukaloon pelaamaan ja saadaan sentään vähän ottaa yleisöä halliin. TUTO on meille hyvä mittari ja nähdään onko harjoitellut asiat iskostuneet pelaajiin kuinka hyvin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen toisen kerran harjoituskaudella. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kaksi viikkoa sitten päättyi TUTO:n 3–2-rankkarivoittoon. Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun vahvasti ja oli pelin päällä ja sillä oli paikat tappaa peli lukuisilla ylivoimilla, muttei onnistunut siinä.

Seuraavana päivänä Kiekko-Vantaa otti harjoituskauden avausvoittonsa kukistamalla Suomi-sarjajoukkue Porvoon Huntersin 5–4 voittolaukauskilpailun jälkeen. Kolmella ketjulla ja nuorisopitoisella ryhmällä liikenteessä olleet lohipaidat hallitsivat peliä 56 minuuttia mielin määrin, mutta kolmen maalin johto suli lopussa.

Kaikki pelaajat eivät vielä ole Kiekko-Vantaan käytettävissä torstaina, mutta mahdollisesti vihdoin ensi viikolla päästään harjoittelemaan ja pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden paras pistemies on taitava ja juonikas keskushyökkääjä Erik Embrich, joka on saalistanut kahdessa ottelussa tehot 2+2.

Siirtomarkkinoilla hurjastellut TUTO on pelannut niin ikään kaksi harjoitusottelua. Toisessa treenipelissä seuralegenda Antti Virtasen luotsaama ryhmä kaatoi FPS:n maalein 4–2.

TUTO:lla on kasassa tulevalle kaudelle nimekäs ja laadukas joukkue. Turkulaisten avainpelaajia ovat muun muassa Mikke Levo, Kristian Tuohilampi, JYPistä saapuneet Roni Allen ja Oskari Kalajanniska, venäläissentteri Alexander Nikulin, Juho Virtanen ja Mestiksen pistepörssin viime kaudella voittanut Joonas Larinmaa.

TUTO:n harjoituskauden paras pistemies on keskushyökkääjä Aleksi Poikola kahdella maalillaan.

– Haluan nähdä heittäytymistä ja joukkueen eteen pelaamista. Ilme on tärkeä ja totta kai haluaa nähdä niitä harjoiteltuja asioita sekä toisteisuutta pelissä, Niskanen sanoo.

Kiekko-Vantaa–TUTO torstaina klo 18.30 Trio Areenalla. Liput ovelta 10 euroa ja lasten lippu (0–15v) 5 euroa. Nykyisillä rajoituksilla otamme halliin 100 katsojaa saapumisjärjestyksessä. Lipunmyynti alkaa tuntia ennen ottelun alkua.

Seuraa heitä:

#13 Niclas Tenhovuori, K-Vantaa

Nuori hyökkääjälupaus on ollut pirteä harjoitusotteluissa ja väläytellyt taitojaan. Raamikas ja vahva nuorukainen omaa hyvän laukauksen ja pehmeät kädet.

#13 Oskari Kalajanniska, TUTO

JYPistä saapunut hyökkääjä on taitava pelimies, jonka vahvuudet löytyvät hyökkäyspäästä. Taitava, vikkelä ja ovela laitahyökkääjä oli TUTO:n hahmoja harjoituskauden avauksessa.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden pistepörssi:

1) Erik Embrich 2+2=4

2) Jaakko Kuusisto 2+1=3

3) Roope Elimäki 0+2=2

4) Rasmus Lahnaviik 0+2=2

5) Olli Maansaari 1+0=1

TUTO:n harjoituskauden pistepörssi:

1) Aleksi Poikola 2+0=2

2) Niklas Konttila 1+1=2

3) Oskari Lahtinen 1+1=2

4) Oskari Kalajanniska 1+1=2

5) Joonas Larinmaa 1+0=1

Mestis