Kiekko-Vantaa | Mestis

Harjoituskauden ensimmäinen ottelu keskiviikkona Turussa

10.08.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa harjoituskauden ensimmäisessä ottelussaan keskiviikkona Marli Areenalla TUTO:n.

Tätä hetkeä on odotettu – joukkue pääsee vihdoin tositoimiin, kun Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona TUTO:n vieraaksi preseasonin ensimmäiseen harjoitusotteluun.

Kiekko-Vantaa harjoitteli keväällä yhdessä ennen omatoimista jaksoa joukkueena. Nälkäinen lohiparvi palasi sorvin ääreen viime viikolla. Treeneissä on menty lujaa ja hiljalleen joukkue käy myös pelillisiä asioita läpi.

Kaikkia pelaajia ei vielä tällä viikolla tulla lohinutussa näkemään, sillä osa pelaajista on vielä Jokereiden KHL-joukkueen mukana. Lopullinen kokoonpano ratkeaa vasta pelipäivänä.

Kiekko-Vantaa on uusiutunut tälllekin kaudelle rajusti, sillä kahdeksan pelaajaa sai Liiga-sopimuksen ja se oli eniten kaikista Mestis-joukkueista. Lohipaidoilla on kaudelle 2021–22 kasassa kilpailukykyinen, luisteluvoimainen ja taitava ryhmä.

– Hienoa, että päästään pelaamaan ja tätä on kyllä kaikki odottaneet. Monella pelaajalla on pitkä tauko edellisestä pelistä, joten hyvä, että saamme kauden startin nyt alta pois. Haluan nähdä itsensä likoon laittamista ja niitä asioita, joita olemme harjoitelleet, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo. 

Harjoituskauden ensimmäisissä otteluissa valmennus haluaa nähdä pelaajilta heittäytymistä ja itsensä likoon laittamista heti alusta saakka. 

TUTO jäi viime kaudella villi kortti -kierrokselle ja myös Turussa on suoritettu rebuildingia oikein huolella. Joukkueen päävalmentajana jatkaa seuraikoni Antti Virtanen.

TUTO:n nimekkäimmät hankinnat kesällä olivat venäläissentteri Alexander Nikulin, JYPistä saapunut Oskari Kalajanniska ja viime kaudella Mestiksen pistepörssin voittanut Joonas Larinmaa. Avainpelaajia ovat myös Kristian Tuohilampi, Mikke Levo ja Juho Virtanen. Mielenkiintoinen seurattava on toinen taitava venäläishankinta Anton Vasiljev.

Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat viime kaudella runkosarjassa seitsemän kertaa. Voitot menivät TUTO:lle 4–3. Peräti kolme joukkueiden kohtaamisista päättyi vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

TUTO–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Marli Areenalla. Otteluun ei ole lipunmyyntiä. Muistathan turvavälit, hyvän käsihygenian ja tulethan paikalle vain terveenä.

Seuraa heitä:

#44 Aapo Ahola, K-Vantaa

Taitava kiekollinen puolustaja palasi kotiin. Ollut kahdella edellisellä kaudella Mestiksen tehokkaimpia puolustajia. Erinomainen ylivoimapelaaja ja viihdearvo myös tapissa kun tämän puolustajavirtuoosin pelaamista katsoo.

#36 Alexander Nikulin, TUTO

NHL- ja KHL-kokemusta omaava taitosentteri palasi Turkuun. Ei pelannut laisinkaan viime kaudella. Juonikas pelintekijä ja varsinkin ylivoimalla hänen vahvuudet tulevat esiin. Miten jalka liikkuu sarjassa, jossa mennään miljoonaa päästä päähän?

Mestis