Kiekko-Vantaa | Mestis

Hallitseva mestari vieraaksi perjantai-illan herkkupalaan

02.01.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa vuoden ensimmäisessä kotiottelussaan perjantaina hallitsevan Mestis-mestarin ja sarjakärki Imatran Ketterän.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 28 ottelusta kasaan 33 pistettä. Matkaa pleijaripaikkaan on kuusi pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan yhden. Kotikaukalossa sen sijaan Kiekko-Vantaa on voittanut kolme edellistä otteluaan putkeen.

Ennen vuodenvaihdetta Kiekko-Vantaa kohtasi viime viikonloppuna revanssipeleissä Kooveen. Lohipaidat rökitti kotiyleisön edessä Kooveen lauantaina maalein 5–1, mutta koki puolestaan sunnuntaina Hakametsässä 1–4-tappion. 

Kiekko-Vantaa on petrannut valmentajavaihdoksen jälkeen peliään. Kari Haakanan komennossa joukkue on esiintynyt 16 ottelussa ja näistä peleistä lohipaidat ovat keränneet kuudenneksi eniten pisteitä sarjassa.

Ruuvia on kuitenkin vielä varaa kiristää. Perjantaina haaste onkin kovin mahdollinen ja lohipaitojen täytyy laittaa parasta pöytään. Maalivahtipelaamisen täytyy olla timanttia, puolustuspelaamisen tiivistä, erikoistilanteet mintissä ja hyökkäyspelaamisen tehokasta.

Kiekko-Vantaa on onnistunut viime kauteen verrattuna laajemmalla rintamalla hyökkäyspäässä ja siitä kertoo myös joukkueen sisäinen pistepörssi. Lohipaitojen kultakypärää kantaa tällä hetkellä taitava ja juonikas sentterivirtuoosi Harri Kainulainen.

Ketterä on sarjan piikkipaikalla ja raapinut 28 ottelusta kokoon 55 paunaa. Perässä pisteen päässä niskaan hengittää Koovee ja kolmen pisteen päässä vaanii IPK. Kymmenestä edellisestä ottelustaan vähiten maaleja sarjassa päästänyt Ketterä on voittanut seitsemän.

Ketterä saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Ennen vuodenvaihdetta Maso Lehtosen luotsaama nimekäs ja laadukas nippu kukisti revanssiviikonloppuna SaPKon kahdesti ja jätti molemmissa peleissä pässipaidat nollille. Ketterä on koko sarjan paras vierasjoukkue ja jäänyt vain neljästi ilman pisteitä reissupeleissään.

Tulivoimaa löytyy myös laajalta rintamalta Ketterältä. Niin Roope Mäkitalon, Aku Kestilän kuin joulukuun parhaaksi pelaajaksi Mestiksessä valitun Jaakko Lantan johtamat kentälliset pystyvät ratkomaan pelejä.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aikaisemmin. Lokakuun alussa Ketterä haki loppuhetkien maalilla Trio Areenalta 4–5-voiton hattutempun iskeneen Sebastian Sjöholmin johdolla. Joulukuun alussa Ketterä otti historian ensimmäisen kotivoittonsa Kiekko-Vantaasta jatkoajan jälkeen lukemin 2–1. Odotettavissa on tälläkin kertaa tasainen, tiukka, laadukas, vauhdikas ja herkullinen kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa–Ketterä perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan. Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Seuraa heitä:

#60 Konsta Hirvonen, K-Vantaa

Taitava ja nopea sentteri, joka pelaa vahvasti ja tunnollisesti kahteen suuntaan. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari pelasi alkukaudesta KHL-kiekkoa ja vakuutti. Kävi pari viikkoa sitten pelaamassa uransa ensimmäiset liigaottelut lainalla Jukureissa. Tärkeä palanen lohipaidoille monipuolisuudellaan.

#21 Rasmus Hämäläinen, Ketterä

Takonut jo 17 maalia tällä kaudella. Vaarallinen pelaaja ylivoimalla neliön keskellä, johon hakee vetopaikkoja. Omaa hyvän laukauksen ja muodostanut vaarallisen koostumuksen Henry Karjalaisen ja joulukuun Mestis-pelaajaksi valitun Jaakko Lantan kanssa.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 10 kertaa. Voitot näistä ovat Kiekko-Vantaalle 6–4.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä yhdeksäntenä. Taitava sentterivirtuoosi lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa piste- ja maaliputkessa.

– Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Valtonen lähtee iltaan puolestaan neljän ottelun mittaisessa pinnaputkessa. Taitava kiekonkäsittelijä ja maalinälkäinen laituri on kerännyt neljässä edellisessä ottelussa tehot 3+3.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 13+12=25

2) Joonas Niemelä 12+10=22

3) Petteri Villanen 8+13=21

4) Eetu Mäki 8+12=20

5) Julius Valtonen 5+13=18

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Lantta 8+21=29

2) Valtteri Lipiäinen 9+15=24

3) Henry Karjalainen 5+19=24

4) Aku Kestilä 13+10=23

5) Rasmus Hämäläinen 17+5=22

Mestis