Kiekko-Vantaa | Mestis

Haakanan komennossa kääntämään kurssia – "Peli-ilo ja sydän mukaan"

01.11.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Trio Areenalla seuran 25-vuotisjuhlaottelussa sarjakärki SaPKon. Kari Haakana tekee debyyttinsä Kiekko-Vantaan päävalmentajana.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskevät yhteen lauantaina Trio Areenalla. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16, sillä Tikkurilassa juhlitaan 25-vuotiasta Kiekko-Vantaata.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toiseksi viimeisenä ja kerännyt 12 ottelusta kahdeksan pistettä. Lohipaitojen alkukausi on ollut kaikkea muuta mihin tällä joukkueella on edellytykset.

Kiekko-Vantaa on viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa, eikä lohipaidat ole vielä kotona voittanut tällä kaudella kertaakaan.

Alkukauden päävalmentajana työskennellyt Jesse Welling siirtyi Pelicansin liigajoukkueen valmennustiimiin. Kiekko-Vantaassa vetovastuun otti Kari Haakana, joka debytoi lauantaina lohipaitojen päävalmentajana.

– Mitään ihmeellisiä asioita ei ehdi näin lyhyessä ajassa korjata. Pala kerrallaan mennään eteenpäin, Kari Haakana kertoo.

Loukkaantumista kärsinyt Kiekko-Vantaa saa lauantaina kokoonpanoon takaisin pelikuntoon toipuneet kapteeni Erno Hopposen ja Keni Karalahden.

Kiekko-Vantaa lähtee haastamaan kotikaukalossa sarjakärkeä. Jokaisella pelin osa-alueella on otettava isoja steppejä eteenpäin. Resepti on selkeä.

– Meidän täytyy puolustaa kurinalaisesti ja iskeä paikoista maalit. Isoin juttu on se, että ennen kaikkea peli-ilo löytyisi ja sydän olisi mukana, mikä tästä on puuttunut. Sitä kautta saadaan kaikista paras potentiaali esiin, Haakana sanoo.

SaPKo on sarjassa piikkipaikalle viikonloppuun lähdettäessä. Pässipaidat pelaavat perjantaina TUTO:n vieraana ja saapuvat sieltä lauantaiksi Vantaalle.

Konkarivalmentaja Pasi Räsäsen luotsaama SaPKo on neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Pässipaidat kaatoivat keskiviikkona kotikaukalossa ylivoimatehokkuudellaan Jokipojat lukemin 6–1.

SaPKolla on kasassa jälleen erittäin vahva nippu tähän sarjaan. Tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta, mutta erityisesti kapteeni Juuso Forsströmin johtama ketju on heiluttanut tahtipuikkoa. Kultakypärää kantava Matias Lainio johtaa koko sarjan pistepörssiä.

– SaPKo on vaarallinen nippu ja heillä on paljon hyökkäysvoimaa. Kaikki lähtee heitä vastaan siitä, että puolustamme tiiviisti ja pelaamme joukkueena yhtenäisesti, Haakana tuumii.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Kiekko-Vantaa otti kauden avausvoittonsa Talvisalossa lokakuussa 7–3-lukemin.

Kiekko-Vantaa–SaPKo klo 16 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan.

Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa).

Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Shine Protect Kiillotusvaha on todella suorituskykyinen ja antaa likaa suojaavan ja erittäin vettä hylkivän vaikutuksen maalipinnalle. Vaha antaa maalipinnalle erittäin syvää kiiltoa ja pitkäaikaista suojaa.

Seuraa heitä:

#26 Petteri Villanen, K-Vantaa

Taitava tulokashyökkääjä sai maalihanat auki viime viikolla Joensuussa. Jalka liikkuu, kädet käy ja maisema vaihtuu. Näppärä pelaaja kiekon kanssa ja vahvuudet tulevat esiin muun muassa ylivoimapelissä.

#9 Tino Sirén, SaPKo

TPS:n A-nuorista pässipaitaan tullut Sirén on maalinälkäinen laituri. Oikealta laukova on pelannut vahvan alkukauden ja tullut ryminällä tähän sarjaan. Viettänyt jo kahta kahden maalin iltaa tällä kaudella.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Eetu Mäki on Mestiksen tulokkaiden pistepörssissä toisena.

– SaPKon ykköstähti ja kultakypärä Matias Lainio on ennen perjantai-illan kierrosta viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Lainio johtaa koko sarjan pistepörssiä.

– Kiekko-Vantaa voitti kauden avauskohtaamisen Savonlinnassa ja otti ensimmäisen voiton Talvisalosta kahteen vuoteen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 4+7=11

2) Mikael Saha 3+5=8

3) Eetu Mäki 3+5=8

4) Joonas Niemelä 4+3=7

5) Ville-Valtteri Mustonen 2+4=6

SaPKon sisäinen pistepörssi (ennen perjantain TUTO-ottelua):

1) Matias Lainio 5+15=20

2) Juuso Forsström 5+8=13

3) Atte Karppinen 5+7=12

4) Toni Henttonen 4+6=10

5) Tino Sirén 5+4=9

Mestis