FPS haki pisteet Vantaalta

26.11.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki perjantaina kuumassa Mestis-kamppailussa 4–7-tappion Forssan Palloseuralle.

Kiekko-Vantaa ja FPS iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla, jossa nähtiin tapahtumarikas kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun hyvin ja vei peliä ensimmäiset 14 minuuttia. FPS puolestaan iski ensimmäisen erän viimeisellä kuudella minuutilla kovalla prosentilla kiekkoa pussiin, kun Valtteri Suni, Leevi Kannisto ja Miska Ronkainen osuivat ja tauolle lähdettiin 0–3-lukemista.

Toinen erä alkoi Kiekko-Vantaan osalta karmealla tavalla, kun FPS tarvitsi vain 19 sekuntia maalintekoon. Miska Ronkainen kiepautti vanhanaikaisella tilanteeksi 0–4.

Kiekko-Vantaa oli pelissä kuskin paikalla oikeastaan läpi illan. Lohipaidat tulivat toisessa erässä kahdesti kahden maalin päähän.

Erik Embrich iski ylivoimalla maalinedestä 1–4-kavennuksen ja heti perään kultakypärä Joni Piipponen veivasi 2–4-kavennuksen.

Mutta kun Kiekko-Vantaa oli tullut ansaitusti taistelemaan tuloksesta, niin heti soi omissa Paavo Tynin laukauksen upottua sisään.

Kiekko-Vantaa kavensi 3–5:een Joni Piipposen iskettyä jälleen ylivoimalla maalin edestä limpun sisään. Mutta taas heti FPS kuittasi ja lisäsi johdon kolmeen, kun Santtu Hakanen napautti tarkalla kudilla limpun takanurkkaan.

Kolmannen erän ensi hetket Kiekko-Vantaa vyöryi FPS-maalille kuin yleinen syyttäjä, mutta ei saanut palkintoa työmäärälle ja hallinnalle.

FPS:n Valtteri Suni iski näyttävällä ylivoimaosumalla tilanteeksi 4–7 ja se tyrehdytti vantaalaisten kirin viimeistään.

Kiekko-Vantaa kavensi vielä tilanteeksi 4–7, kun Erik Embrich napautti maalin edestä kakkoskiekosta illan toisen maalinsa.

– 4–7 turpaan niin turha tässä on selitellä. Ekat 14 minuuttia hyvää kiekkoa, mutta sitten vikat kuusi minuuttia ja kaveri johtaa 0–3. Omiin maalin hinta on todella pieni ja meitä vastaan tehdään sellaisia oho -maaleja. Toiseen suuntaan jouduttiin tekemään taas hirveä työ yhden maalin eteen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kiteytti.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona KeuPa HT:n vieraana.

Kiekko-Vantaa–FPS 4–7 (0–3, 3–3, 1–1)

13.54 0–1 Valtteri Suni (Karri Forsblom)

19.14 0–2 Leevi Kannisto (Aapo Alapuranen, Eetu Moberg)

19.29 0–3 Miska Ronkainen (Karri Forsblom)

20.19 0–4 Miska Ronkainen (Mikko Lahtela)

24.29 1–4 Erik Embrich (Jaakko Kuusisto, Miro-Pekka Saarelainen) YV

26.13 2–4 Joni Piipponen (Niko Mikkola, Jaako Manninen)

29.03 2–5 Paavo Tyni (Aapo Alapuranen, Topi Hägg)