Espoo hiljennetty – Kiekko-Vantaalle maukas jatkoaikavoitto

30.12.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kaatoi torstaina vuoden viimeisessä ottelussa vieraskaukalossa Kiekko-Espoon jatkoajalla maalein 3–2.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen torstaina Metro Areenalla. Lohipaidat voittivat keskiviikkona Tikkurilassa 5–1, joten Kiekko-Espoo lähti kotona hakemaan revanssia.

Olikin tiedossa, että illan kotijoukkue tulee sisuuntuneena kamppailuun. Kiekko-Vantaalla puolestaan oli avauserässä käynnistysvaikeuksia.

Kiekko-Espoo avasi maalihanat avauserän lopussa, kun Petteri Villanen vapautti Kasper Elon maalintekoon päästyään nokikkain Samuli Tervon kanssa.

Kiekko-Vantaa paransi peliään toiseen erään ja otti hallinnan. Lohipaidat tasoitti kamppailun erän puolivälissä ylivoimalla, kun kippari Joni Piipponen peippaili rystyllä kiekon yläkulmaan Kristjan Komben ja Roope Elimäen syötöistä.

Kiekko-Espoo siirtyi kuitenkin takaisin kuskin paikalle nopeasti, kun Tommi Takaveräjä iski läpiajosta kiekon yläriman ja maalivahdin selän kautta sisään.

Toisen erän lopussa Jaakko Kuusisto pääsi läpiajoon Aapo Aholan erinomaisesta avauksesta, mutta Roope Taponen torjui.

Kiekko-Vantaa ei tehnyt kolmannesta erästä itselleen helppoa, mutta sai pelin tasoihin. Kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen syötti maalin takaa upeasti maalin kulmalle Jaakko Kuusistolle, joka täräytti limpun sisään.

Viimeisellä kympillä Kiekko-Vantaa pelasi hyvää alivoimaa. Lohipaidoilla oli myös päätöserässä pari makoisaa paikkaa, kun Erik Embrich oli huipputontilla Saarelaisen syötöstä ja Atte Mäkinen karkasi alivoimalla läpiajoon.

Kiekko-Espoon kultakypärä Mikko Lehtonen laukoi sekunti ennen loppua kääntölaukauksellaan kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin maalivahdin häirinnän takia.

Kiekko-Espoo otti maalivahdin pois jatkoajalla voitettuaan ensimmäisen aloituksen. Kiekko-Vantaa katkaisi vastustajan hyökkäyksen ja kippari Joni Piipponen iski voitto-osuman tyhjään rysään.

– Meiltä tosi tahmea matsi kaiken kaikkiaan. Ei oltu kyllä omalla tasolla. Vikaa kymppiä lukuun ottamatta puolustimme paikoitellen hyvin ja alivoima oli tänään erinomaista. Samuli Tervo oli maalissa loistava. Voitto on voitto ja se maistuu aina, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa nousi voiton myötä sarjassa pudotuspeliviivan paremmalle puolelle, sijalle 10.

Lohipaitojen kausi jatkuu ensi viikolla, perjantaina kotiottelulla Joensuun Kiekko-Poikia vastaan.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa 2–3 JA (1–0, 1–1, 0–1, 0–1)

18.22 1–0 Kasper Elo (Petteri Villanen, Erno Hopponen)

29.58 1–1 Joni Piipponen (Kristjan Kombe, Roope Elimäki) YV

30.52 2–1 Tommi Takaveräjä (Petteri Villanen)

45.47 2–2 Jaakko Kuusisto (Miro-Pekka Saarelainen, Nikke Kettukangas)

61.57 2–3 Joni Piipponen (Jaako Manninen, Samuli Tervo) TM