Kiekko-Vantaa | Mestis

Erien alut Kiekko-Vantaan murheena Iisalmessa

02.02.2019

Kiekko-Vantaa koki lauantaina 2–5-tappion Iisalmen Peli-Karhujen vieraana.

Valmentajavaihdon läpikäyneet Kiekko-Vantaa ja IPK iskivät yhteen Iisalmessa. Kauden kolmas kohtaaminen oli kotijoukkueen hallintaa, mutta viikon kolmannen ottelunsa pelannut Kiekko-Vantaa taisteli ja laittoi kroppaa likoon. Tällä kertaa se ei kuitenkaan pisteille riittänyt.

– Kotijoukkue oli hallitsevampi ja hyvä tänään. Jäätiin odottelemaan, että päästäisiin tekemään tarvittavat maalit. Liikaa tuli henkilökohtaisia virheitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen kertoi taiston tauottua.

Erien alut olivat Kiekko-Vantaan akilleen kantapää, sillä IPK iski jokaisen erän alussa maalin.

Kiekko-Vantaa oli avauserässä telineissä, mutta paransi peliään. Toisessa erässä Waltteri Ignatjew piti lohipaidat pelissä mukana huikeilla torjunnoillaan ja olihan Erik Embrichillä erän lopussa läpiajosta paikka tasoittaa peli 2–2:een.

Päätöserän alussa IPK ratkaisi pelin lopullisesti ja aiheutti Reijo Ruotsalaisen alaisuudessa Kiekko-Vantaalle ensimmäisen tappion.

Lohipaitojen maaleista vastasivat kauden avausmaalin viivalta pyssyttänyt Nico Nurmikanta (1+1) ja jo kauden 33:nnen maalinsa iskenyt Mestiksen pistekärki Miro-Pekka Saarelainen. Maestro Joona Harjama saalisti kaksi syöttöpistettä.

IPK:lta maalinteossa kunnostautuivat puolustaja Taneli Siikaluoma, kultakypärä Julius Rantaeskola, pelintekijä Aleksi Hämäläinen, nuorten maailmanmestari Saku Kinnunen ja Tuomas Vartiainen.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä Waltteri Ignatjew pelasi erinomaisen ottelun ja pysäytti peräti 38 kiekkoa.

Lohipaitojen kokoonpanossa Mestis-debyyttinsä teki Kiekko-Vantaan A-nuorten paras pistemies Niko Lottanen. Perjantain Jokipojat-mittelössä pelirangaistuksen saanut Henri Tamminen asetettiin kahden ottelun pelikieltoon.

Lohipaidat keräsivät viikon kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja viisi pistettä.

– Tekemistä riittää pelin kehittämisen ja korjaamisen kanssa. Nämä kolme peliä antoivat minulle sen mitä tarvitsinkin. Nyt pääsemme harjoittelemaan ja korjaamaan asioita. Peli kerrallaan mennään, tarvitsemme pistetä, mutta ei mitään paniikkia, Ruotsalainen tuumasi.

Yhdeksäntenä sarjataulukossa oleva ja pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan maajoukkuetauon jälkeen 13.helmikuuta kotikaukalossa Kooveeta vastaan.

IPK–Kiekko-Vantaa 5–2 (1–1, 1–0, 3–1)

0.52 1–0 Taneli Siikaluoma (Aatu Hämäläinen, Elmeri Metsävainio)

18.31 1–1 Nico Nurmikanta (Erik Embrich, Joona Harjama)

20.26 2–1 Julius Rantaeskola (Otto Huttunen, Joona Riekkinen) SR

40.34 3–1 Aleksi Hämäläinen (Otto Huttunen, Tuomas Vartiainen)

43.24 4–1 Saku Kinnunen (Otto Huttunen, Aatu Hämäläinen) YV

52.15 5–1 Tuomas Vartiainen (Julius Rantaeskola)

54.53 5–2 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Harjama, Nico Nurmikanta) YV2

Torjunnat:

Elmeri Metsävainio, IPK 7+5+7=19

Waltteri Ignatjew, Kiekko-Vantaa 9+21+8=38

Mestis