Kiekko-Vantaa | Mestis

Ennätysmies Miro-Pekka Saarelainen muistelee aikaansa Kiekko-Vantaassa – ”Paljon käytiin ulkomailla pelaamassa”

31.10.2019

Miro-Pekka Saarelainen otti ensipiirtonsa jäähän Kiekko-Vantaan junioreissa ja nyt hän kiekkoilee SM-liigaseura Pelicansin riveissä.

 

Miro-Pekka Saarelainen, 25, on Kiekko-Vantaan kasvatti. Junioreissa hän edusti menestyksekkäästi myös Helsingin IFK:ta.

 

Saarelainen pelasi Kiekko-Vantaan 1993 -syntyneiden joukkueessa, eli vuotta vanhemmissa.

– Kiekko-Vantaa oli sopiva joukkue aloittaa lätkä. Sain pelata paljon, kaikki oli hyvin järjestetty ja kävimme paljon ulkomailla pelaamassa. Aina oli hyvät valmentajat, Miro-Pekka Saarelainen muistelee.

Maalipyssylle Kiekko-Vantaa on tärkeä asia.

– Kiekko-Vantaa merkitsee minulle paljon. Se on kasvattajaseurani ja ensimmäiset luistimen piirrot on otettu siellä ja olen pelannut urani toistaiseksi parhaan kauteni lohipaidassa, Saarelainen kertoo.

Saarelainen nähtiin Kiekko-Vantaan edustusjoukkueessa ensimmäistä kertaa HIFK:n lainapelaajanakaudella 2015–16.

Viime kaudella Saarelainen haki viimeisen stepin kohti liigakaukaloita Kiekko-Vantaan miehistöstä ja pelasi henkilökohtaisella tasolla mahtavan kauden. Oikealta laukova maalitykki voitti Mestiksen piste- ja maalipörssin ja rikkoi seuran yhden kauden maali- ja piste-ennätykset Mestis-aikakaudella.

– Kaikki on aina hoidettu seurassa todella hyvin. Silloin kun tulin HIFK:n sopimuspelaajana lainalle, niin minut otettiin heti porukkaan mukaan. Tämä organisaatio on kehittynyt viime vuosina paljon, Saarelainen sanoo.

Tällä kaudella Saarelainen viilettää jälleen Liigassa. Alkukaudella Saarelainen on kerännyt kahdeksassa pelaamassaan ottelussa Pelicansin miehistössä tehot 2+1.

– Alku oli haastava ja siinä oli vähän vammaa. Hetki meni totutellessa täällä. Paljon vaadin itseltäni joka ilta ja paljon täytyy pystyä parantamaan vielä omaa tekemistä, Saarelainen päättää.

Mestis