Embrich upotti Peliitat jatkoajalla – Kiekko-Vantaalle iso voitto Heinolassa

09.03.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa nappasi upeat ja tärkeät kaksi pistettä kaatamalla Peliitat vieraskaukalossa hurjan nousun jälkeen jatkoajalla maalein 4–3.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen keskiviikkona Heinolassa, jossa nähtiin tasainen ja jännittävä kamppailu arvokkaista pisteistä.

Avauserä oli Kiekko-Vantaan osalta tahmea, mutta joukkue puolusti omassa päässä tiiviisti. Lohipaidoilla oli toki omat tonttinsa, sillä Aapo Ahola laukoi kertaalleen ylärimaan ja Tomi Purmola oli huipputontilla maalin edessä.

Toinen erä oli kaksijakoinen Kiekko-Vantaalta. Ajoittain se vei peliä, mutta toisaalta omissa soi liian helposti ja samankaltaisista virheistä.

Peliitat aloitti maalinteon, kun kolmen tehopisteen iltaa viettänyt kultakypärä Juuso Heikkilä tinttasi ylivoimalla kiekon etuylänurkkaan. Neljä minuuttia myöhemmin Kiekko-Vantaan viisikko nukahti ja Sergey Popov sivalsi tilanteeksi 2–0.

Kiekko-Vantaa kavensi ottelun ajassa 33.52 ylivoimalla, kun upean sommitelman päätteeksi Aapo Ahola iski takatolpalta kiekon sisään Atte Mäkisen ja Jaakko Kuusiston syötöistä.

Kolme minuuttia myöhemmin Leo Ring nousi kunniakujaa maalipaikkaan ja iski kiekon ylähyllylle.

Kiekko-Vantaa kuittasi nopeasti ja tuli maalin päähän ajassa 36.47, kun Roope Elimäki tarjoili hienosti ja voimalaituri Tommi Laakso ohjasi limpun sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa tuli väkisin tasoihin ajassa 45.15, kun maestro Roope Elimäki pyssytti suorasta hyökkäyksestä limpun takanurkkaan.

Tämän jälkeen molemmilla oli paikkansa ratkoa peli suuntaan tai toiseen, mutta maaleja ei nähty.

Kiekko-Vantaa ratkaisi pelin jatkoajalla ajassa 61.02, kun sentterivirtuoosi Elimäki antoi maukkaan passin ja hienon paluun kokoonpanoon tehnyt Erik Embrich pisti laatan pussiin.

– Nousujohteinen esitys meiltä. Avauserässä Peliitat oli parempi ja vei ykkös-kakkosalueen maalipaikat 8–2. Mutta parannettiin ja tuo työmoraali jolla tulimme tasoihin, niin pitää nostaa joukkueelle hattua. Aloimme pelaamaan kiekolla koko ajan pelin edetessä paremmin ja paremmin. Puolustuspeli omassa päässä ja oman maalin edessä, niin siihen täytyy saada huima parannus lauantaille, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta lauantaina kotiottelulla Kokkolan Hermestä vastaan.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 3–4 JA (0–0, 3–2, 0–1, 0–1)

25.53 1–0 Juuso Heikkilä (Juuso Arola, Sergey Popov) YV

29.32 2–0 Sergey Popov (Juuso Heikkilä, Joonas Sillanpää)

33.52 2–1 Aapo Ahola (Atte Mäkinen, Jaakko Kuusisto) YV

36.32 3–1 Leo Ring (Juuso Heikkilä, Vertti Vuoksiala)

36.47 3–2 Tommi Laakso (Roope Elimäki, Niclas Tenhovuori)

45.15 3–3 Roope Elimäki (Jesse Pietikäinen, Niko Mikkola)

61.02 3–4 Erik Embrich (Roope Elimäki, Joonas Pohjasmäki)