Kiekko-Vantaa | Mestis

Eetu Mäkiniemi tolppien väliin, Ville Österman debytoi Mestiksessä - katso kokoonpano

23.01.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa tänään kuumassa Mestis-näytelmässä Imatran Ketterän. Kiekko tippuu jäähän Trio Areenalla klo 18.30.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja lähtee katkaisemaan kolmen ottelun mittaista tappioputkeaan. Lohipaidat ovat tiukasti pudotuspelitaistelussa mukana, mutta kurssin on käännyttävä.

Ketterä on sarjassa viidentenä ja kamppailee puolestaan kotiedusta pudotuspeleihin.

Kiekko-Vantaa on voittanut joukkueiden kolmesta tämän kauden kohtaamisesta kaksi.

Lohipaitojen kokoonpanoon tulee useita muutoksia illan kamppailuun. Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa Carolina Hurricanesin varaama maalivahtilupaus Eetu Mäkiniemi.

Hyökkäykseen tulee kotidebyyttinsä lohipaidassa tekevä Jokereiden A-nuorissa kovaa jälkeä tehnyt taitava ja liukasliikkeinen hyökkääjälupaus Aleksi Halme, joka on pelannut kuluneella kaudella Kiekko-Vantaan paidassa neljä ottelua tehoilla 0+2.

Puolustukseen uutena nimenä tulee Kiekko-Vantaan A-nuorista nostettu Ville Österman. Seuran oma kasvatti pelasi Nuorten Mestiksen alkusarjassa 24 ottelua tehoilla 9+11. Nuorten SM-liigassa seitsemään otteluun on kertynyt viisi syöttöpistettä. Österman oli Kiekko-Vantaan edustusjoukkueen kokoonpanossa ensimmäisen kerran syksyllä jääkiekon Suomen Cupissa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Ilari Metsola sekä Eetu Torpström ja hyökkääjät Roope Niskanen sekä Riku Tiainen. Heistä lähimpänä paluuta on Niskanen, joka on palannut jääharjoituksiin. Sen sijaan Tiaisen kausi on ohi.

Puolustaja Alex Lindroos palasi viime perjantain ottelun jälkeen JYPin vahvuuteen, mutta Toronto Maple Leafsin varaama Jokerien pakkilupaus Eemeli Räsänen jatkaa Kiekko-Vantaan vahvuudessa.

Huilivuorossa ovat Juho Ratilainen, Mikko Kumin, Roope Reini, Oliver Kiljunen, Ville-Valtteri Mustonen ja Roope Hirvonen.

Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen lähtee iltaan 14 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Joel Sund on puolestaan päässyt tehopisteiden makuun kolmessa edellisessä pelaamassaan ottelussa.

Kiekko-Vantaa–Ketterä tänään klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Jos et jostain syystä pääse paikan päälle, niin ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin kautta.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–29 Joona Harjama

91 Aleksi Halme–13 Erik Embrich–46 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–67 Joel Sund

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

22 Tyko Karjalainen–53 Nico Nurmikanta

72 Jere Kiviniemi–11 Eemeli Räsänen

2 Joel Pyykkönen–58 Emil Leppänen

61 Ville Österman

 

30 Eetu Mäkiniemi (1 Waltteri Ignatjew)

Mestis