11.02.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa koki 1–7-tappion sarjakärki Imatran Ketterän vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä iskivät yhteen perjantaina Imatralla.

Kiekko-Vantaan osalta avauserä oli jossiteltavaa jättävä: lohipaidoilla oli lukuisia huippupaikkoja, mutta sitten taas omassa päässä soi liian helposti. Avauserän jälkeen tilanne oli Ketterälle 3–0, mutta numerot olisivat voineet olleet toisinkin päin.

Kiekko-Vantaalla oli paikkoja kahdella ylivoimallaan, Erik Embrich oli kertaalleen läpiajossa, Joni Piipponen pääsi yrittämään rankkarista maalin tekoa ja Olli Maansaarella oli tonttinsa erän viimeisellä minuutilla.

Kiekko-Vantaan selkäranka katkesi oikeastaan toisen erän ensimmäisellä minuutilla tulleeseen 0–4-takaiskuun.

Kiekko-Vantaa laukoi ottelussa 40 kertaa kohti Severi Auvisen maalia, mutta maalinteko oli yhtä tervanjuontia.

Kiekko-Vantaa rikkoi kuparisen päätöserän viimeisellä kympillä, kun Kuressaaren kuningas Kristjan Kombe kiepautti maalin edestä irtokiekon sisään.

Ketterältä maaliverkkoa heiluttivat: Yegor Chizhikov (2+1), Yegor Shekhovtsov (2+1), Henry Karjalainen (1+2), Leevi Karjalainen ja Janne Kettunen.

– Tämä ei ollut sitä mitä tultiin hakemaan täältä. Tiistaina nähtiin yksi kauden parhaista esityksistä, mutta tänään oli sitten sieltä toisesta päästä. Yksi tehty maali kahteen peliin on liian vähän, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Kiekko-Espoota vastaan.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 7–1 (3–0, 2–0, 2–1)

4.17 1–0 Janne Kettunen (Santeri Salmela, Yegor Shekhovtsov)

8.23 2–0 Leevi Karjalainen (Henry Karjalainen)

18.01 3–0 Yegor Shekhovtsov (Jesse Ruotsi, Einari Luhanka)

18.01 4–0 Henry Karjalainen (Yegor Chizhikov)

33.48 5–0 Yegor Chizhikov (Elmeri Kaksonen, Einari Luhanka) YV

44.50 6–0 Yegor Shekhovtsov (Mikko Perttu, Jesse Viskari)

51.59 7–0 Yegor Chizhikov (Henry Karjalainen, Einari Luhanka) YV

53.25 7–1 Kristjan Kombe (Aapo Ahola, Niclas Tenhovuori)