Dinamo Riika löi Kiekko-Vantaan – ”Paljon oli hyviä juttuja pelissä”

28.08.2020

Kiekko-Vantaa kärsi perjantaina 0–3-tappion Trio Areenalla KHL-joukkue Dinamo Riikalle.

Kiekko-Vantaa ja KHL-joukkue DInamo Riika iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla harjoitusottelussa.

Parhaalla mahdollisella kokoonpanolla pelannut Dinamo Riika antoi kovan vastuksen. Lohipaidat laittoivat hyvin kapuloita rattaisiin ja hallitsivatkin peliä ajoittain mallikkaasti.

Dinamo Riika nappasi kuitenkin Suomen kiertueen ainoan voittonsa lopulta 0–3-lukemin. Latvialaisten maaleista vastasivat Konstantin Komarek, Patriks Zabusovs ja Lauris Darzins.

– Hyvä joukkue oli vastassa. Pelissä oli paljon hyviä juttuja ja niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Viikossa on tapahtunut oikeita asioita. Isoin ero näkyi joukkueiden välillä pelinopeudessa ja syöttöjen laadussa. Pojat pelasi hyvin ja meillä oli omat hallintajaksomme, joiden aikana olisi pitänyt pystyä käyttämään paikat, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan maalissa puoliksi ottelun pelanneet Waltteri Ignatjew ja Samuel Jukuri loistivat molemmat tolppien välissä.

Lohipaidat pääsivät pelaamaan runsaasti ylivoimaa ottelun aikana, mutta ilman tulosta. Ylivoimaa Kiekko-Vantaa ei ole vielä juurikaan käynyt läpi, kun taas alivoimaa on hierottu. Lohipaitojen alivoima olikin 100-prosenttista.

– YV:tä ollaan käyty pelaajien kanssa kerran läpi ja alivoimassa jokainen jo tietää mitä tehdä. Ensi viikolla käymme enemmän ylivoimaakin jo läpi, Niskanen sanoi.

Dinamo Riikan itävaltalaishyökkääjä Konstantin Komarek vei vieraat 0–1-johtoon jo ensimmäisellä minuutilla. Varsinkin toisessa erässä Kiekko-Vantaa oli pelin päällä ja tasoitusmaali oli erittäin lähellä, mutta Dinamo Riikan maalissa torjunut konkarivahti Ilya Proskuryakov kesti.

Kolmannessa erässä lohipaidat eivät onnistuneet käyttämään paikkojaan, kun taas Dinamo Riikan Patriks Zabusovs täräytti tarkalla kudilla laatan ylähyllylle ja hetkeä myöhemmin Latvian maajoukkueen konkariduo Miks Indrasis ja Lauris Darzins taikoivat loppulukemiksi 0–3.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan harjoituskauden ottelunsa torstaina 4. syyskuuta Myyrmäen jäähallissa Kooveeta vastaan. Ottelu alkaa klo 19.

Kiekko-Vantaa–Dinamo Riika 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)

0.57 0–1 Konstantin Komarek (Denis Parshin, Pavel Chernov)

45.13 0–2 Patriks Zabusovs (Renars Krastenbergs)

48.35 0–3 Lauris Darzins (Miks Indrasis)

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 14+7+0=21 (vaihto puolessa välissä)