Arvokkaat kaksi pistettä Iisalmesta – Kiekko-Vantaa voittoon jännitysnäytelmässä

29.01.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa nappasi kaksi pistettä ja palasi voittojen tielle kaatamalla lauantaina vieraskaukalossa Iisalmen Peli-Karhut rankkareiden jälkeen maalein 3–2.

Kiekko-Vantaa ja Iisalmen Peli-Karhut iskivät yhteen lauantaina Kankaan montussa, jossa nähtiin kova ja tasainen kamppailupeli.

Avauserä oli Kiekko-Vantaalta tahmea, mutta se paransi peliä erän edetessä ja otti kuskin paikan pelissä. IPK meni ottelussa johtoon ajassa 12.03, kun tshekkipakki Jakub Prchalin viivakuti painui sisään.

Kiekko-Vantaa iski erän lopussa kahdesti: ensin ylivoimalla maestro Roope Elimäki tinttasi hienon sommitelman päätteeksi pelin tasoihin ja kultakypärä Joni Piipponen sivalsi rystyllä tilanteeksi 2–1.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa oli niskan päällä, mutta ei saanut lisäosumia hyvistä paikoista huolimatta tehtyä.

Kolmas erä oli puolestaan tasainen ja molemmilla joukkueilla oli siinä omat tilaisuutensa.

Lohipaitojen osalta erän alku oli pahin mahdollinen, kun Janne Katosalmen terävä rannekuti takanurkkaan suorasta hyökkäyksestä lipui sisään.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa kiekonhallinta vaihteli ja molemmilla oli muutama tontti. Lähimpänä maalia oli IPK:n kultakypärä Janne Hämäläinen.

Kiekko-Vantaa vei voiton rankkareilla tyylikkäästi, kun Sebastian Katajainen tylsytti vastustajan hyökkääjät ja Roope Elimäki, Joni Piipponen ja Erik Embrich hassuttelivat limpun sisään.

– Voitto ja kaksi pistettä maistuu meille. Tämä on ollut pitkä reissu ja kaksi kovaa kamppailupeliä kahteen päivään, mutta hyvin jätkät jaksoivat vääntää. Tasainen peli tämä oli, ei kovatempoisin kiekkopeli, mutta kamppailla sai, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa nousi voiton myötä sarjassa yhdeksänneksi. Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Kokkolan Hermestä vastaan.

IPK–Kiekko-Vantaa 2–3 VL (1–2, 0–0, 1–0, 0–0, 0–1)

12.03 1–0 Jakub Prchal (Valtteri Määttä, Jacob Bjerselius)

15.24 1–1 Roope Elimäki (Joni Piipponen, Aapo Ahola) YV

18.49 1–2 Joni Piipponen (Ernests Osenieks)

40.53 2–2 Janne Katosalmi (Juuso Nevalainen, Ville Järvinen)

65.00 2–3 Joni Piipponen VL