Kiekko-Vantaa | Mestis

Aleksi Halme nauttii Mestis-kiekosta lohipaidassa: ”Tästä haaveilin ennen kauden alkua”

25.01.2019

Hyökkääjälupaus Aleksi Halme unelmoi ennen kauden alkua pelaavansa lohipaidassa Mestis-kiekkoa. Nyt haaveista on tullut totta.

Kiekko tottelee punaisten hanskojen komennossa, luistin liikkuu sulavasti ja pelisilmää löytyy. Aleksi Halme saapui kesällä kahden suunnan sopimuksella Jokereiden organisaatioon TUTO:sta, jossa tilille kertyivät ensimmäiset Mestis-ottelut (21 ottelua 3+4).

Jollain tapaa Halmeen pelityylistä mieleen tulee Kiekko-Vantaassa kaudella 2016–17 ihastuttanut ja nykyisin SM-liigassa tulosta tekevä Frank Gymer. Samanlaisia taikatemppuja taitavalta laitahyökkääjältä on nähty tällä kaudella varsinkin Jokereiden A-nuorissa. Halme on takonut yhteensä 37 Nuorten SM-liigaottelussa tehot 13+17=30.

– Mielestäni tämä kausi on ollut itseltäni ihan hyvä. Alkukausi oli Jokereiden A-nuorissa vaikea joukkueelle, eikä itsellekään tullut onnistumisia. Paransimme peliä joukkueena ja omakin peli parani samalla. Sain onnistumisia ja itseluottamus kasvoi, Aleksi Halme kertoo.

Tampereen Ilveksen kasvatti on kulkenut mielenkiintoisen ja poikkeuksellisenkin polun tähän päivään. Halme muutti nuorena poikana perheensä kanssa Poriin, jossa Ässät tuli tutuksi. Kaudella 2014–15 nopeajalkainen hyökkääjä voitti vuoden mittaisella vierailullaan Oulun Kärppien kanssa C-nuorten SM-hopeaa.

Toissa kauden Halme vietti Pohjois-Amerikassa USHL-sarjassa, jossa hän edusti saman vuoden aikana kolmea eri seuraa.

– Se oli vähän erilainen kausi itselle, mutta ihan hieno kokemus. Ensimmäisessä joukkueessa ei tullut kauheasti pelejä, toisessa joukkueessa pelit menivät hyvin, loppukaudesta sitten taas tuli nilkkavamma pudotuspeleissä, mutta joukkue voitti mestaruuden, Halme muistelee.

Kasvua ja kehitystä tapahtui niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

– Kyllä siellä kasvoi, koska äiti ja isä ei ollut asioita hoitamassa puolestasi. Englannin kieli piti ottaa haltuun. Ruokaa ei saanut, jos ei osannut englanniksi pyytää, Halme tuumii.

Halme treenasi jo tänä kesänä Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen kanssa, mutta kutsua lohipaitaan tuli lopulta marraskuun lopulla. Nyt otteluita on kertynyt viisi ja niissä mailataituri on saalistanut kaksi syöttöpistettä.

– On hieno juttu, että olen päässyt nyt Vantaalle pelaamaan. Se on itselleni iso mahdollisuus. Ennen kauden alkua se oli haave päästä tänne pelaamaan ja nyt se on toteutunut, Halme valottaa.

Halme teki keskiviikkona Ketterää vastaan ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä Trio Areenalla. Vasta 19-vuotias hyökkääjä muodosti toimivan kolmikon yhdessä Erik Embrichin ja Henri Tammisen kanssa.

– Pelit Vantaalla ovat menneet ihan hyvin omalta osalta. Joukkueeseen on ollut helppo tulla mukaan. Ketjulla meni keskiviikkona todella hyvin ja pääsimme maalipaikoille. Vielä on kehitettävää itselläkin, mutta tästä on hyvä jatkaa, Halme kertoo.

Halme on viihtynyt hyvin Kiekko-Vantaan riveissä. Lupaava hyökkääjä pitää seuraa hyvänä paikkana ponnistaa pelaajana.

– Tämä on todella hyvä paikka pelata jääkiekkoa ja kehittyä pelaajana. Täällä on hyviä ja monipuolisia harjoituksia joka päivä, hyvä valmennus ja puitteet viimeisen päälle. Mielestäni Jokereiden ja Kiekko-Vantaan yhteistyö on toiminut erittäin hyvin, Halme hehkuttaa.

Halmeen vahvuudet ovat kiistatta hyökkäyspäässä, pisteiden tekemisessä ja kiekollisessa pelissä. Kaksinkamppailuita ja fyysisiä kulmavääntöjäkään hyökkääjä ei kuitenkaan kaihda.

– Tykkään pelata kiekon kanssa, mutta myös kamppailla ja taklata. Kun voitat kaksinkamppailuita kaukalossa, niin silloin pääset myös enemmän kiekolle, Halme kuvailee.

Kiekko-Vantaa pelaa viikonloppuna kaksi kovaa vieraskamppailua. Lohipaidat kohtaavat perjantaina sarjakärki Hermeksen ja lauantaina hallitsevan mestarin KeuPa HT:n.

– Todella hyvillä mielin lähdetään reissuun. Meillä on hyvä ja tärkeä voitto alla. Kovia jengejä on vastassa, mutta tiedämme pystyvämme päihittämään heidät. Lähdemme hakemaan kuutta pistettä, Halme sanoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena ja taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta. Runkosarjaa on jäljellä 15 ottelun verran ja jokainen piste on nyt todella tärkeä.

– Tasaisuus pitää löytää. Kaikki lähtee puolustuspelistä. Kun puolustamme hyvin, niin sitä kautta pääsemme hyökkäämään hyvin. Tehokkaampia voimme myös olla, Halme pohtii.

Laittakaa nimi mieleen viimeistään nyt. Numero 91 on valmis kevään ratkaisupeleihin.

KUVA: Shaun Duncan

Mestis