Kiekko-Vantaa | Mestis

Akut ladattuna joulutauolta – Kiekko-Vantaa hakee lauantaina revanssia Kooveesta

27.12.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Trio Areenalla huippukamppailussa sarjakärki Kooveen.

Joulutauko on ohi ja lauantaina mennään jälleen. Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Tikkurilassa ja sunnuntaina Hakametsässä back to back -peleissä sarjakärki Kooveen.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja saalistanut 26 ottelusta 30 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä.

Lohipaitojen alkukausi oli haastava, mutta valmentajavaihdoksen jälkeen pelaaminen ja tulokset ovat parantuneet. Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kaksi ja kerännyt kolmesta kamppailusta pinnoja. Vielä on kuitenkin varaa kiristää ruuvia jokaisella osa-alueella.

Yksi suurimmista kehityskohdista on ylivoimapeli, joka on sarjan kolmanneksi huonointa ja kotikaukalossa se on sarjan huonointa. Myös alivoiman on mentävä eteenpäin mitä pidemmälle kevättä kohti mennään.

Viikonloppuna haaste on kovin mahdollinen. Kuusi pistettä on tavoitteena äärimmäisen kova, mutta täysin realistinen. Sarjakärkeä vastaan puolustuspelaamisen täytyy olla tiivistä, maalipaikat täytyy käyttää kovalla prosentilla, maalivahtipelin timanttia ja jänteen on kestettävä alusta loppuun.

Kovia satsauksia tähän kauteen tehnyt Koovee lähti joulutauolle piikkipaikalta. Perinteikäs tamperelaisseura jahtaa seurahistorian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa Mestiksessä. Koovee on kerännyt 15 ottelusta 51 pistettä ja on tehnyt eniten maaleja sarjassa.

Koovee on sarjan kovin kotijoukkue ja kerännyt kuudesta edellisestä kotimatsistaan pisteitä. Koovee lähti joulutauolle kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Liigaympäristöön ensi kaudeksi siirtyvä Miikka Kuusela on saanut joukkueensa erinomaiseen lentoon. Kooveella on laaja ja vahva materiaali tähän sarjaan. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa ykköstorjuja Eetu Mäkiniemi, konkaripakki Mikko Pukka, Markus Västilä ja tehopakki Jimi Kuronen sekä hyökkäyksen kirkkaimmat tähdet Janne Seppänen, Anton Ollikainen, Otto Mäkinen, Jere Helenius, Miika Heikkilä, Roby Järventie ja Eero Savilahti.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa. Koovee vei niistä kaksi ensimmäistä. Muutama viikko takaperin Kiekko-Vantaa nappasi taikuri Joonas Niemelän johdolla 5–3-voiton Trio Areenalla Kooveesta.

Juuri ennen joulutaukoa Koovee rökitti lohipaidat Hakametsässä 8–5-lukemin. Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua 30 minuuttia, mutta pelaamisen jänne katkesi kesken kaiken. Siihen ei ole varaa, jos tällä tasolla haluaa voittaa.

Varma asia on se, että viikonloppuna nähdään kaksi kahden äärimmäisen laadukkaan Mestis-nipun kiihkeää kamppailua. Tunteita ja tuoksuja ei tule Tikkurilan lauantai-illasta ainakaan puuttumaan.

Kiekko-Vantaa–Koovee lauantaina 28. joulukuuta klo 17 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Ottelulipun ostaneille Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesu tarjoushintaan. Nyt on kirkas tarjous! Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, K-Vantaa

Taiturimainen hyökkääjä on päässyt hyvään vireeseen. Heiluttanut kahdessa edellisessä ottelussa verkkoa. Kiekko pysyy lavassa, jakaa painavia taklauksia ja jalka liikkuu vikkelästi.

#24 Janne Seppänen, Koovee

Kooveen kultakypärä on Mestiksen pistepörssissä viidentenä. Taitava luottosentteri lähtee iltaan viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 14 kertaa. Voitot ovat Kooveelle 8–6.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on tehtaillut neljässä edellisessä ottelussa tehot 3+1.

– Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Valtonen on heiluttanut verkkoa kahdessa edellisessä ottelussa ja saalistanut kuudessa viimeisessä ottelussa tehot 2+4.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 11+11=22

2) Joonas Niemelä 11+9=20

3) Petteri Villanen 7+12=19

4) Eetu Mäki 8+10=18

5) Julius Valtonen 4+11=15

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Janne Seppänen 10+16=26

2) Anton Ollikainen 8+16=24

3) Otto Mäkinen 5+19=24

4) Jere Helenius 8+13=21

5) Miika Heikkilä 12+8=20

Mestis