Kiekko-Vantaa | Mestis

A-NUORET: Muikuille täysi pistepotti kotiyleisön edessä – ”Tulos hyvä, esitys ei”

07.09.2019

Kiekko-Vantaa kaatoi Nuorten Mestiksessä lauantaina Trio Areenalla Nokian Pyryn maalein 5–2. Muikkujen tahtipuikkoa heilutti tehot 2+1 tehnyt sentterilupaus Oskari Latvala.

Kiekko-Vantaa nappasi kolmannen perättäisen voittonsa Nuorten Mestiksessä kaatamalla Pyryn 5–2-lukemin kotiyleisön edessä. Päävalmentaja Jani Manninen oli tyytyväinen täyteen pistepottiin, mutta peliesitys jätti mietittävää.

– Meiltä heikko esitys. Tulos oli hyvä, mutta esitys ei. Ei mitään pois siltä, että saatiin kolme pistettä plakkariin, niin se on tietenkin hyvä asia. Ne asiat miten piti lähteä tähän peliin ja toteuttaa loistivat poissaolollaan. Ei voi olla tyytyväinen tapaan, jolla voitto tuli, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat tehot 2+1 iskenyt Oskari Latvala, puolustaja Ville Österman, tehot 1+2 saalistanut Akseli Kyttälä ja luottohyökkääjä Jesse Pietikäinen.

Pyryltä maalinteossa onnistuivat Veeti Ahmaoja ja Väinö Koivula.

– Valmistautuminen ei ollut tänään kunnossa. Meidän pitää ymmärtää, että meidän päänahka on koko ajan halutumpi. Ei yksikään joukkue tule Tikkurilaan puolivaloilla, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaan maalilla kauden ensimmäisen ottelunsa torjunut Tommi Steffen pysäytti 18 kiekkoa. Pyryn tolppien välissä Valtteri Kyllinen venyi kiekon tielle 35 kertaa.

Muikut jatkaa kauttaan sunnuntaina kotiottelulla TPS Akatemiaa vastaan.

– Hyvillä mielin lähdetään peliin. Meillä on poikkeuksellinen tilanne ja valmennuksen kanssa olemme päättäneet pyöräyttää kokoonpanoa oikein kunnolla, jotta kaikki ukot pääsevät pelaamaan. Tässä kohtaa tällainen on mahdollista, mutta jatkossa ei, Manninen tuumasi.

Kiekko-Vantaa–Pyry 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)

6.29 1–0 Ville Österman (Hannu Penttinen, Markku Kitunen)

7.08 2–0 Oskari Latvala (Joonas Kaartinen, Akseli Kyttälä) SR

33.28 3–0 Oskari Latvala (Otto Räsänen, Akseli Kyttälä) YV

33.54 3–1 Veeti Ahmaoja (Joona Pirilä, Niko Lamminsivu)

45.28 4–1 Akseli Kyttälä (Oskari Latvala, Eemeli Laine)

54.59 5–1 Jesse Pietikäinen (Eemeli Laine, Eetu Kärkkäinen) YV

55.45 5–2 Väinö Koivula (Oscar Saarinen, Johannes Tykkyläinen)

Torjunnat:

Tommi Steffen, K-Vantaa 7+7+4=18

Valtteri Kyllinen, Pyry 7+12+16=35

Mestis