Kiekko-Vantaa | Mestis

A-NUORET: Muikuille tappio kotiavauksessa

08.01.2020

Kiekko-Vantaa koki Nuorten SM-liigan alemman jatkosarjan kotiavauksessa 0–2-tappio TUTO:lle.

Veriviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen Nuorten SM-liigan alemmassa jatkosarjassa keskiviikkoiltana Trio Areenalla.

TUTO vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lauantaina Kupittaalla, joten Muikut lähti jahtaamaan revanssia.

Kiekko-Vantaan kokoonpanossa nähtiin edustusjoukkueesta maalivahti Niku Halla-Aho ja puolustajalupaus Ville Rautiala. Nuorten SM-liigassa debyyttinsä teki myös Kiekko-Vantaan B-nuorissa hyvää jälkeä tehnyt tshekkihyökkääjä Jaroslav Chmelar.

TUTO siirtyi avauserässä 0–1-johtoon kapteeni Roope Kallion osumalla. Vieraat iskivät heti toisen erän alussa ylivoimalla 0–2-osuman, kun Mestis-apu Karri Forsblom laukoi oikealta pointilta limpun uuniin.

Kiekko-Vantaa ei saanut hyvistä paikoistakaan kiekkoa TUTO:n maalia vartioineen Kimmo Rautiaisen selän taakse ja näin ollen sarjapisteet matkasivat Turkuun.

– Ihan energinen esitys joukkueelta ja varsinkin viimeisessä erässä kamppailtiin hyvin ja saatiin paine vastustajan päähän. Ykkösalueelle oli vaikeuksia päästä. TUTO puolusti erityisesti lopussa keskustan pois hyvin, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jussi Jaakola kertoi.

Muikkujen maalissa Niku Halla-Aho pysäytti 24 kiekkoa ja nollapelin torjunut Kimmo Rautiainen pysäytti 28 kertaa.

Kiekko-Vantaa jatkaa avausvoiton tavoittelua perjantaina Kiekko-Espoon vieraana.

– Viisikon rakenne on kunnossa ja pelaamme sillä tavalla hyvää lätkää, mutta äijämäisyyttä tarvitaan ykkösalueelle lisää molempiin päihin, Jaakola totesi.

Kiekko-Vantaa–TUTO 0–2 (0–1, 0–1, 0–0)

14.54 0–1 Roope Kallio (Adam Kalaj, Tuomas Pyyhtiä)

20.32 0–2 Karri Forsblom (Oskari Tauriainen, Justus Haavanlammi) YV

Torjunnat:

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 13+10+4=24

Kimmo Rautiainen, TUTO 10+8+10=28

Mestis