Kiekko-Vantaa | Mestis

A-NUORET: Lauri Savela jatkaa Kiekko-Vantaan A-nuorten kapteenina

26.08.2019

Luottosentteri Lauri Savela jatkaa Kiekko-Vantaan A-nuorten kapteenina.

Keskushyökkääjä Lauri Savela jatkaa Kiekko-Vantaan A-nuorten kapteenina myös kaudella 2019–20. Varakapteeneina toimivat puolustaja Eetu Peltola sekä hyökkääjät Markku Kitunen ja Jesse Pietikäinen.

Savela, 21, aloittaa neljännen kautensa Muikkujen miehistössä. Viime kaudella kahteen suuntaan tunnollisesti töitä tekevä luottosentteri nakutti Nuorten Mestiksessä 28 ottelussa tehot 7+12=19. Nuorten SM-liigassa keväällä ulottuva keskushyökkääjä saalisti 17 ottelussa tehot 2+1. Toissa kaudella Savela voitti Muikkujen kanssa Nuorten Mestiksen.

Peltola, 19, on Kiekko-Vantaan A-nuorten johtavia puolustajia. Raamikas Kiekko-Vantaan kasvatti on kulkenut seuran junioriputkea määrätietoisesti eteenpäin. Viime kaudella isoja minuutteja kellottanut Peltola keräsi Nuorten Mestiksessä 16 ottelussa tehot 3+8=11 ja keväällä Nuorten SM-liigassa 11 ottelussa tehot 1+2. Peltola oli myös voittamassa Nuorten Mestiksen mestaruutta toissa kaudella.

Kitunen, 20, on Kiekko-Vantaan omia kasvatteja. Laitahyökkääjä kuuluu Muikkujen avainpelaajiin myös alkavalla kaudella. Nopea laituri kuului kapteenistoon myös viime kaudella ja on kipparoinut myös aikoinaan seuran B-nuoria. Viime kaudella Kitunen takoi Nuorten Mestiksessä 24 kamppailussa tehot 11+9=20. Keväällä Nuorten SM-liigassa pelejä kertyi ainoastaan kolme. Kitunen oli myös toissa kaudella voittamassa seuralle Nuorten Mestiksen mestaruutta.

Seuran oma kasvatti Pietikäinen, 19, on kapteeniston uusin nimi. Taitava hyökkääjä häikäisi viime kaudella otteillaan niin A-nuorten kuin B-nuortenkin pelipaidassa. Pietikäinen on alkavalla kaudella myös yksi Kiekko-Vantaan A-nuorien johtavista hyökkääjistä. Viime kaudella Pietikäinen tehtaili Nuorten Mestiksessä 25 ottelussa tehot 6+13?19 ja Nuorten SM-liigassa 17 kamppailussa tehot 2+4. Pietikäinen toimi toissa kaudella B-nuorten kapteenina. Hän on voittanut junioriurallaan B2-nuorten Suomen mestaruuden 2017 HIFK:ssa.

Kiekko-Vantaan A-nuoret aloittavat Nuorten Mestiksen tulevana lauantaina. Muikut kohtaa sarja-avauksessa Tikkurilan Trio Areenalla klo 16.50 alkavassa ottelussa SaPKon.

Mestis