Kiekko-Vantaa | Mestis

A-NUORET: Latvalan ketju kuumana – Kiekko-Vantaa jatkaa voittoputkessa

14.09.2019

Kiekko-Vantaa nappasi viidennen perättäisen voittonsa Nuorten Mestiksessä kaatamalla lauantaina Trio Areenalla Lempäälän Kisan maalein 6–2.

– Voitto lämmittää tietenkin. Ei me tietenkään vielä pelata kauden parasta lätkää. Jätkät paransi hyökkäysalueen puolustuspeliä ja viimeistely oli tehokasta jälleen. Tässä pelissä oli kauden kovin vaatimustaso ja pelaajat vastasivat hyvin huutoon, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Toissa kevään Nuorten Mestiksen finalistit Kiekko-Vantaa ja LeKi iskivät yhteen lauantaina Tikkurilassa. Muikut lähti hakemaan viidettä perättäistä voittoa ja siinä myös onnistui sentterilupaus Oskari Latvalan johtaman tehotrion johdolla.

– Se kenttä pelaa hyvää lätkää ja vieläpä kokonaisvaltaisesti hyvää lätkää. Ketju puolustaa myös hyvin, mikä ei ole aina itsestäänselvää tehoketjuille. Myös muitakin tutkapareja sieltä alkaa löytymään, Manninen tuumasi.

Kiekko-Vantaalta maaliverkkoa heiluttivat toisessa perättäisessä ottelussa hattutempun värkännyt Aleksi Friman, Patrik Lagerbohm, Akseli Kyttälä ja tehot 1+3 saalistanut Oskari Latvala. Eilen edustusjoukkueen riveissä debytoinut Joonas Kaartinen saalisti tehot 0+2.

LeKin maaleista vastasivat Niklas Vihriälä ja Aapeli Landström.

Muikkujen maalissa Mikko Holopainen jatkoi hyviä otteitaan ja pysäytti 29 kiekkoa. LeKin tolppien välissä Arttu Saarinen ja toisessa erässä luukulle vaihdettu Teemu Paavola venyi kiekon tielle yhteensä 26 kertaa.

Puhtaalla pelillä sarjakärjessä jatkava Kiekko-Vantaa matkustaa sunnuntaina kauden ensimmäiseen vierasotteluun Diskoksen vieraaksi.

– Kokoonpanoon tulee muutoksia, sillä Patrik Lagerbohmia lukuunottamatta armeijaa käyvät pelaajat ovat sivussa. Kilpailukykyinen nippu saadaan. Tiedostetaan reissupelin haasteet ja lähdetään pelaamaan aloitteellista lätkää, Manninen sanoi.

Kiekko-Vantaa–LeKi 6–2 (1–1, 5–1, 0–0)

1.07 1–0 Aleksi Friman (Joonas Kaartinen, Oskari Latvala)

5.12 1–1 Niklas Vihriälä

22.44 2–1 Patrik Lagerbohm (Pyry Ekholm, Kasper Korhonen)

29.12 3–1 Aleksi Friman (Oskari Latvala)

36.02 4–1 Oskari Latvala (Eetu Kärkkäinen, Eetu Peltola) YV

37.02 5–1 Akseli Kyttälä (Eemeli Laine, Jose Korsikko)

37.44 6–1 Aleksi Friman (Oskari Latvala, Joonas Kaartinen)

38.27 6–2 Aapeli Landström (Väinö Österlund, Jussi Laulajainen) YV

Torjunnat:

Mikko Holopainen, K-Vantaa 11+6+12=29

Arttu Saarinen, LeKi 11+10+0=21 (vaihto 36.02 4–1)

Teemu Paavola, LeKi 0+2+3=5

Mestis