Kiekko-Vantaa | Mestis

A-NUORET: Kiekko-Vantaa jahtaamaan Nuorten SM-liigapaikkaa – Nuorten Mestis käyntiin lauantaina

29.08.2019

Nuorten Mestis pyörähtää käyntiin Kiekko-Vantaan osalta lauantaina. Muikut lähtevät toistamaan viime kauden temppuaan vahvalla kalustolla.

Tätä päivää on odotettu. Nuorten Mestis käynnistyy Kiekko-Vantaan osalta lauantaina kotiottelulla SaPKoa vastaan.

Jani Mannisen luotsaama Kiekko-Vantaa on kiistatta yksi Nuorten Mestiksen suosikeista. Viime kaudella Muikut eteni Nuorten SM-liigaan kevätkaudeksi ja samaa temppua se lähtee uusimaan myös nyt.

– Odottavainen ja innokas fiilis tietenkin. Mikään ei ole niin hienoa kuin päästä monen kuukauden uurastuksen jälkeen pelaamaan pisteistä. Meiltä vaaditaan paljon jos haluamme menestyä. Ei tällä seuralla voi olla muuta tavoitetta kuin Nuorten SM-liigapaikka keväälle. Lähdemme voittamaan jokaista peliä ja tätä sarjaa. Mutta nämä pelaajat ovat vasta matkalla jonnekin, joten se ei ole kuolinisku jos emme sinne pääse, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaalla on kasassa todella kilpailukykyinen joukkue ja varsinkin hyökkäysosastolla riittää laajuutta sekä tulivoimaa. Viime kauden runko säilyi hyvin, mutta uutta verta saatiin myös SM-sarjaa pelaavista B-nuorista ja imua Muikkuihin riitti myös muualta.

– Meillä on kokemattomampi joukkue kuin vuosi sitten sarjaan lähdettäessä. Se oli tietoinen valinta myös nuorentaa joukkuetta. Meille tuli hyviä 2001-syntyneitä poikia B-nuorista tähän. Meillä on innokas, työteliäs ja fressi joukkue. Se ottaa varmasti aikansa, että opimme mitä on tavoitteellinen ja nousujohteinen A-juniorikiekko, mutta sitä varten me olemme täällä hallilla kahdeksan kertaa viikossa, Manninen sanoo.

Nuorten Mestiksessä pelataan tälläkin kaudella tiivillä tahdilla kaksinkertainen 16 joukkueen alkusarja, jonka kaksi parasta nousee kevätkaudeksi Nuorten SM-liigan alempaan loppusarjaan. Odotettavissa on viime vuotta kovempi taistelu noususta, eikä ohipeleihin ole tälläkään kertaa varaa.

– Karhu-Kissat on vuodesta toiseen kova ja siellä on runko pysynyt hyvin kasassa. Koovee oli harjoituspelien perusteella todella hyvä. Jokipojat on perinteisesti kärkijoukkueita, mutta sieltä muutama kärkipalanen siirtyi Ketterään, joka voi myös olla niitä kovimpia nippuja, Manninen ennakoi.

Harjoituskaudella Kiekko-Vantaa pelasi kahdeksan harjoitusottelua, joista se voitti neljä. Joukkueen pelissä näkyi paljon lupaavia asioita. Kaiken pitäisi olla valmista sarjakauden avaukseen Muikkujen leirissä.

Kiekko-Vantaa aloittaa Nuorten Mestiksen peräti viidellä perättäisellä kotiottelulla. Lauantaina vastaan sarja-avauksessa asettuu SaPKo. Sunnuntaina Trio Areenalle vieraaksi saapuu puolestaan Hermes.

– Mukava päästä tietenkin aloittamaan kausi kotona. Nyt hyvä lähtö tähän, niin siitä on kivempi lähteä reissupeleihinkin sitten, Manninen kertoo.

Seuraa muun muassa heitä Muikuista:

#3 Oskari Latvala, keskushyökkääjä

Taitava ja lupaava 16-vuotias sentteri tekee peliä kuin maestro, pelaa luotettavasti kahteen suuntaan ja laittaa verkon heilumaan. Kiekko-Vantaan juniorituotannon jalokiviä. Pelaaja, joka pystyy omalla panoksellaan kääntämään pelejä voitoiksi.

#9 Eemeli Laine, puolustaja

Lupaava 18-vuotias puolustaja oli jo viime kaudella isossa roolissa Muikkujen pakistossa ja on sitä myös nyt. Liikkuu hyvin ja avaa peliä hienosti.

#22 Ville Österman, puolustaja

Taitava kiekollinen puolustaja nähdään tälläkin kaudella Muikuissa. Harjoitellut kesän edustusjoukkueen mukana. Tärkeä palanen Kiekko-Vantaan pakistossa.

#53 Akseli Kyttälä, hyökkääjä

Muikkujen tehokkain pelaaja harjoitusotteluissa. Taitava ja nopea hyökkääjä teki hyvää jälkeä B-nuorissa ja sama tahti jatkunee myös nyt. Monipuolinen hyökkääjä.

#40 Jose Korsikko, hyökkääjä

KalPan Nuorten SM-liigajoukkueesta tullut hyökkääjä on yksi mielenkiintoisimmista uusista nimistä. Kova halu eteenpäin. Laukoo oikealta tarkasti ja jalka liikkuu. Potentiaalia kovaan pistetehtailuun.

Nuorten Mestiksen alkusarja:

Blues Akatemia

Diskos

Hermes

Hokki

Jokipojat

K-Espoo Challenger

Karhu-Kissat

Kiekko-Vantaa

Ketterä

KJT Haukat

Koovee

LeKi

Pyry

RoKi

SaPKo

TPS Akatemia

Mestis